Antena Căutare

Românii sunt nevoiți să lucreze și după pensionare! Statisticile arată că peste 150 de mii de vârstnici încasează salariu și pensie

În plină criză a forţei de muncă, soluţia vine de la.pensionari! 150 de mii de vârstnici lucrează acum în magazine, la firme de pază sau chiar în constucţii. Patronii sunt încântaţi, spun că seniorii sunt mai responsabili şi mai puţin pretenţioşi faţă de generaţiile noi.

În plină criză a forţei de muncă, soluţia vine de la.pensionari! 150 de mii de vârstnici lucrează acum în magazine, la firme de pază sau chiar în constucţii. Patronii sunt încântaţi, spun că seniorii sunt mai responsabili şi mai puţin pretenţioşi faţă de generaţiile noi. Pe de altă parte, specialiştii cred că integrarea pensionarilor în colective îi face să se simtă utili şi la o vârstă înaintată.

Ştefan Constantin s-a pensionat acum patru ani şi jumătate, după patru decenii în care a lucrat ca vopsitor auto. Povesteşte că nu a vrut să îşi petreacă bătrâneţea pe canapea, citind ziarul, aşa că astăzi l-am găsit într-un magazin din Capitală, sortând marfă la raionul cu fructe şi legume.

„Am stat acasă în jur de şase, şapte luni. Mi-a fost imposibil. După 40 de ani de muncă, e cam greu să renunţi”, spune bărbatul.

Pe lângă pensia de aproape o mie de lei, acum are şi un salariu şi chiar bonusuri în fiecae lună ce îi asigură un trai decent alături de familie. În plus, şi-a făcut prieteni noi.

Alţi 2.200 de pensionari lucrează doar pentru acelaşi lanţ de magazine din România. De la comerţ până în construcţii, aproape toate firmele încep să apeleze la seniori.

Statisticile arată că peste 150.000 de vârstnici din România sunt şi pensionari, şi angajaţi.

Două treceri de pietoni din Focșani, ținta ironiilor pe Facebook! Niște Dorei au pus în pericol pietonii!  „E zebră cu m... O lege promulgată astăzi de preşedinte îi va obliga pe primari să reabilize clădirile construite înainte de 1978...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x