Antena Căutare

Românii, tot mai preocupați de atmosfera de la serviciu, nu de salariu! Cum recunoști angajații toxici

Românii au început să pună mai mult preţ pe atmosfera din echipă, decât pe salariu! O demonstrează un studiu care spune că atmosfera de la serviciu este principalul motiv pentru care salariaţii pleacă în doar câteva luni dintr-un loc de muncă. Specialiştii au identificat şi opt tipuri de angajaţi toxici.

Românii au început să pună mai mult preţ pe atmosfera din echipă, decât pe salariu! O demonstrează un studiu care spune că atmosfera de la serviciu este principalul motiv pentru care salariaţii pleacă în doar câteva luni dintr-un loc de muncă. Specialiştii au identificat şi opt tipuri de angajaţi toxici.

Atmosfera de la serviciu a devenit tot mai importantă pentru români. Mulţi pleacă dintr-un job nou în primele trei luni, din cauza mediului neplăcut, chiar toxic. Nu ţin cont nici de bani, nici de teama că nu îşi vor găsit alt loc de muncă.

Citește și: Noi modificări la vârsta de pensionare. Acești angajați ar putea lucra mai mulți ani, la cerere

Specialiştii au identificat mai multe tipuri de angajaţi toxici. Câteva dintre ele: Vedeta, care trebuie să fie mereu în centrul atenţiei, Gurul, cel căruia nu-i pasă de părerile altora, criticul neobosit sau istericul, care în afară de a ţipa, nu face nimic altceva

Alte tipuri de colegi sunt Gardianul - cel care se transformă în tiran imediat ce i se trasează o responsabilitate, Indispensabilul - Cel care vrea recunoaştere pentru sarcini banale, Şarpele cu două capete - Cel care te asigură de prietenia lui, dar, care pe la spate îţi denigrează reputaţia, şi Sociopatul - colegul lipsit de empatie, dispus să manipuleze emoţiile altora pentru a putea promova.

”Sunt câţiva manageri care verifică mai mult decât ar trebui, iar acest micro managemnet însemnă lipsa de încredere în tine ca angajat, în tine ca şi colegul meu.”, spune Mădălina Barbu, trainer companie consultanță HR.

Citește și: Probleme cu tichetele de masă! Care este adevărul despre valoarea acestora

Pe tremen lung, o atmosferă neplăcut la serviciu poate provoca boli grave precum depresia.

”Sunt şi situaţiile extreme când persoanele rămân excesiv de mult la locul de muncă unde nu se simt bine şi ajung să trăiească un stres permanent, de foarte multe ori ajung la un dezechilibru psihic, la boala fizică, la depresie.”, declară Keren Rosner, psihoterapeut.

Cu toate acestea, specialiştii ne sfătuiesc să nu ne grăbim cu demisia, mai ales că ne-am putea confrunta cu aceleaşi probleme la nou job.

În România, cei mai mulţi salariaţi şi-au dat dau demisia din comerţ, din cauza atmosferei neplăcute de la locul de muncă.

Alimentele ținute în căldură, deosebit de periculoase pentru sănătate! Cum previi alterarea acestora... Mama adoptivă a Sorinei, despre imaginile cu fetiţa scoasă din casă: O situaţie nefericită care putea fi evitată...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x