Antena Căutare

Romanii vor plati mai mult pentru serviciile medicilor, din 2012

De anul urmator romanii vor plati mai mult pentru serviciile medicilor de familie si ale medicilor specialisti din spitale. Din primavara intra in vigoare coplata, o masura impusa de Fondul Monetar International. Asta inseamna ca pe langa banii pe care statul ii opreste pentru sanatate, vizita la medic se plateste pe loc.

2012 vine cu schimbari in sistemul medical din Romania. Autoritatile discuta despre o noua lege a sanatatii, insa un lucru este deja sigur. De la anul, romanii platesc pentru serviciile medicilor de familie, ale medicilor specialisti sau pentru anumite tratamente primite in spital.


Coplata inseamna cate 5 lei de fiecare consult al medicului de familie, cate 10 pentru o vizita la medicul specialist si chiar 100 de lei pentru o saptamana de spitalizare.

Asiguratii vor face dovada ca au platit printr-un tichet moderator de sanatate. Acesta va reprezenta o suma de cel mult 600 de lei pe care pacientul o plateste anual, pe langa suma care i se retine din salariu, pentru fondul asigurarilor de sanatate. Dupa ce epuizeaza cei 600 de lei, pacientul va primi orice serviciu medical gratuit.



Batranii cu venituri sub sapte sute de lei, copiii, tinerii si bolnavii inclusi in programele de sanatate, care nu au niciun venit, vor fi scutiti de la coplata. Legea a trecut deja de Parlament si va intra in vigoare anul viitor. Inainte de introducerea ei, autoritatile intentioneaza sa faca o campanie de informare, timp de doua luni.

TARIFE COPLATA

- CONSULTATIE MEDIC DE FAMILIE - 5 LEI
- CONSULTATIE MEDIC SPECIALIST - 10 LEI
- O SAPTAMANA SPITALIZARE - 100 LEI

SCUTITI DE LA COPLATA

- BATRANI CU VENIT SUB 700 LEI COPII
- TINERI INTRE 18-26 ANI FARA VENIT BOLNAVI FARA VENIT

ANM: Avertizare de ceata pentru DN1 si patru judete... MAE: Atentionare de calatorie in Portugalia pentru cetatenii romani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x