Antena Căutare

Paracetamolul, vândut cu porția. Medicii, avertisment către români: ”E fals că tratează infecția cu noul coronavirus. Nu te ajută să te simți mai bine!”

Paracetamolul nu tratează afecţiuni din viitor. Este declaraţia unui medic român, în contextul în care multe farmacii se confruntă cu lipsa acestui medicament din cauza cererilor prea mari. Astfel, de azi, Colegiul Farmaciştilor din România recomandă raţionalizarea. Motiv pentru care vor fi vândute maximum două flacoane pentru fiecare cumpărător.

Paracetamolul, vândut cu porția. Medicii, avertisment către români: ”E fals că tratează infecția cu noul coronavirus. Nu te ajută să te simți mai bine!” Galerie
Paracetamolul, vândut cu porția. Medicii, avertisment către români

În plină pandemie, în farmacii, paracetamolul trece pe lista măştilor de protecţie şi a dezinfectanţilor.

”Nu am nicio formă de paracetamol simplu. E doar în combinaţii.”, spune o farmacistă.

Colegiul Farmaciştilor a recomandat, astăzi, raţionalizarea medicamentelui atât de cerut.

Ultima oră! Încă 215 de persoane cu coronavirus în România! Bilanțul morților a ajuns la 86

”Noi am recomandat colegilor farmacişti să elibereze un flacon, maximum două, astfel încât cât mai multă lume să aibă acces la acest medicament. Rugămintea noastră, a farmaciştilor, către pacienţi, către aparţinători, este de a nu transfera medicamentul din farmacie în cămara proprie pentru că nu este util.”, a declarat Dumitru Lupuleasa, președintele Colegiului Farmaciștilor.

Iar explicaţia este simplă. Paracetamolul nu vindecă afecţiuni viitoare.

”Paracetamolul e un medicament simptomatic, adică nu poate să te facă să te simţi mai bine decât te simţi tu în mod normal. Se gândesc că dacă iau această doctorie şi vor face infecţia cu noul coronavirus o să le fie mai puţin rău. E fals.”, a declarat Mihai Craiu, medic pediatru.

Aşa că, medicii recomandă ca medicamentele să fie administrate doar în momentul în care există simptome. Altfel, stocurile vor fi epuizate, iar preţurile vor creşte şi mai mult pentru viitoarele comenzi.

Aproape un milion de români au rămas fără loc de muncă, pe perioadă nedeterminată. Date îngrijorătoare la 1 aprilie 2020

”Există în depozite stocuri, nu aşa de mari, dar dacă toată lumea va dori să cumpere cât mai mult s-ar putea să ajungem la un blocaj. Se constată o uşoară creştere, dar e o creştere la nivel mondial pentru că cererea este tot mai mare şi atunci sursele sunt limitate.”, a mai precizat președintele Colegiului Farmaciștilor.

În acest moment, preţurile pentru o cutie cu 20 de comprimate de paracetamol sunt între 2,5 şi 7 lei.

Raportare la 31 martie 2020, donatii in valoare de 4.046.687 euro la teledonul Romani impreuna de pe statiile trustului ... Sute de cadre medicale din România, infectate cu noul coronavirus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x