Antena Căutare

Romanul care a spart conturile NASA si-a reluat meseria de hacker. Tanarul a fost eliberat acum zece zile

Hackerul roman TinKode a fost eliberat in urma cu 10 zile, de Judecatoria Drobeta Turnu Severin. Desi aflat in perioada de supraveghere, TinKode pare pus pe treaba. El si-a facut, din nou, cont pe reteaua hackerilor romani, iar colegii il avertizeaza sa fie atent.

Judecatorii l-au condamnat pe Manole Razvan Cernaianu (TinKode) la doi ani de inchisoare, dar cu suspendare si la plata unei amenzi de 123.950 de dolari, pentru accesarea neautorizata a computerelor NASA, US Army (Armata SUA), US Department of Defense (Ministerul Apararii din SUA) si Oracle, urmata de sustragerea si stergerea de informatii.

In plus, a creat si distribuit programe de calculator si accesorii utilizate de hackeri si a distribuit parole pentru accesarea neautorizata a unor retele de calculatoare. Din suma de 123.950 de dolari, 59.002 vor trebui achitati companiei Oracle, 52.575 NASA, 5.025 US Army si 7.348 US Department of defense, in solidar cu Lacramioara Rascol, parte responsabila civilmente.

Citeste mai multe pe Jurnalul National!

Claudiu Saftoiu: “A fost necesara desfiintarea TVR Cultural. Avea costuri de 650.000 de euro pe luna”... La Sibiu, soferii platesc taxa la Biserica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x