Antena Căutare

Romii cer schimbarea definitiei cuvantului "tigan" in DEX

Cateva organizatii care lupta pentru drepturile romilor scot tunurile impotriva Academiei Romane! Romii sunt nemultumiti de faptul ca in definitia cuvantului "tigan" din Dictionarul Explicativ al Limbii Romane, editia 1998, apare si explicatia, "epitet dat unei persoane cu apucaturi rele". Asa ca vor ca definitia sa fie schimbata, iar Academia Romana sa prezinte scuze publice.


Explicatia a starnit supararea unor organizatii care lupta pentru drepturile romilor. In primul rand, pentru ca face o echivalare intre cuvantul "rom" si "tigan", care nu inseamna acelasi lucru. Si, in plus, pentru ca nu e specificat clar faptul ca explicatia are un sens peiorativ, asa cum se intampla in alte dictionare.

Organizatiile care se plang de explicatia din DEX au trimis deja o sesizare Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii. Cer sanctionarea si obligarea Academiei Romane la prezentarea de scuze publice.

Reprezentantii Academiei Romane au declarat ca la urmatoarea editie a DEX-ului vor elimina explicatia buclucasa.

UPDATE! Giurgiu: 64 de rachete, furate dintr-un tren... Facultatile care inscriu candidati fara diploma de BAC risca sa fie inchise...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x