Live acumX Factor (r)
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Rugăciunea PRIMĂVERII înlătură toate relele din această iarnă. Rostește-o pe 18 martie!

În CALENDARUL ORTODOX, duminică, 18 martie, este sărbătorit Sfântul Chiril, cel care a păzit și îngrjit Biserica lui Hristos. De ce este important să rostești o anumită rugăciune către aerhiepiscopul Ierusalimului.

În CALENDARUL ORTODOX, duminică, 18 martie, este sărbătorit Sfântul Chiril, cel care a păzit și îngrjit Biserica lui Hristos. De ce este important să rostești o anumită rugăciune către arhiepiscopul Ierusalimului.

Sfântul Ierarh Chiril, arhiepiscop Ierusalimului (351-386), pomenit în calendarul creştin ortodox la 18 martie, s-a născut la Ierusalim, din părinţi creştini. A intrat de tânăr în monahism în vremea împăratului Constantin cel Mare (306-337). După arhiepiscopul Ierusalimului Maxim (333-350), a urmat în scaunul episcopal Sfântul Chiril. În această calitate s-a arătat un mare apărător al dreptei credinţe în faţa tulburărilor provocate de ereziile preotului Arie, a lui Macedonie şi a lui Manent.
Sfântul Chiril a fost izgonit din scaunul episcopal pentru dreapta credinţă de trei ori. În vremea împăratului Teodosie cel Mare (379-395), s-a întors însă la Ierusalim unde a rămas până la sfârşitul vieţii, păstorind Biserica lui Hristos.

Citește și Sărbătoare importantă pentru toți creștinii! Ce trebuie să faci vineri ca să-ți meargă bine tot ANUL!

Cu ocazia sărbătorii din 18 martie, credincioșii rostesc canonul de rugăciune către Sfântul Ierarh Chiril. Oficial, a venit primăvara și acesta este o modalitate de prin care să mulțumim că am trecut peste iarna grea.

Eva, adică, prin boala ne­ascultării, blestemul înăuntru a adus. Iar tu, Fecioară, de Dumnezeu Născătoare, prin Odrasla Cea purtată de tine în pântece, lumii Binecuvântare ai înflorit. Pentru aceasta, cu toţii te mărim.

Cu Înţelepciunea Cuvântului îmbogăţindu-te, ai dat afară râurile învăţăturilor vieţii şi ai adăpat tot cugetul celor binecredincioşi; şi cu toiag Dum­nezeiesc păstorindu-ţi turma, ai hrănit-o în Dumnezeiasca livadă a cunoştinţei. Pentru aceasta, te lăudăm ca pe un păs­tor şi mare învăţător şi apără­tor al credinţei, Sfinte Ierarhe Chiril, strigând: roagă-te lui Hristos Dumnezeu să dăruiască iertare de greşeli celor ce prăznuiesc cu dragoste sfântă pomenirea ta.

Întregul canon de rugăciune se găsește pe doxologia.ro

Recomandari