Rugăciunea PRIMĂVERII înlătură toate relele din această iarnă. Rostește-o pe 18 martie!

În CALENDARUL ORTODOX, duminică, 18 martie, este sărbătorit Sfântul Chiril, cel care a păzit și îngrjit Biserica lui Hristos. De ce este important să rostești o anumită rugăciune către aerhiepiscopul Ierusalimului.

În CALENDARUL ORTODOX, duminică, 18 martie, este sărbătorit Sfântul Chiril, cel care a păzit și îngrjit Biserica lui Hristos. De ce este important să rostești o anumită rugăciune către arhiepiscopul Ierusalimului.

Sfântul Ierarh Chiril, arhiepiscop Ierusalimului (351-386), pomenit în calendarul creştin ortodox la 18 martie, s-a născut la Ierusalim, din părinţi creştini. A intrat de tânăr în monahism în vremea împăratului Constantin cel Mare (306-337). După arhiepiscopul Ierusalimului Maxim (333-350), a urmat în scaunul episcopal Sfântul Chiril. În această calitate s-a arătat un mare apărător al dreptei credinţe în faţa tulburărilor provocate de ereziile preotului Arie, a lui Macedonie şi a lui Manent.
Sfântul Chiril a fost izgonit din scaunul episcopal pentru dreapta credinţă de trei ori. În vremea împăratului Teodosie cel Mare (379-395), s-a întors însă la Ierusalim unde a rămas până la sfârşitul vieţii, păstorind Biserica lui Hristos.

Citește și Sărbătoare importantă pentru toți creștinii! Ce trebuie să faci vineri ca să-ți meargă bine tot ANUL!

Cu ocazia sărbătorii din 18 martie, credincioșii rostesc canonul de rugăciune către Sfântul Ierarh Chiril. Oficial, a venit primăvara și acesta este o modalitate de prin care să mulțumim că am trecut peste iarna grea.

Eva, adică, prin boala ne­ascultării, blestemul înăuntru a adus. Iar tu, Fecioară, de Dumnezeu Născătoare, prin Odrasla Cea purtată de tine în pântece, lumii Binecuvântare ai înflorit. Pentru aceasta, cu toţii te mărim.

Cu Înţelepciunea Cuvântului îmbogăţindu-te, ai dat afară râurile învăţăturilor vieţii şi ai adăpat tot cugetul celor binecredincioşi; şi cu toiag Dum­nezeiesc păstorindu-ţi turma, ai hrănit-o în Dumnezeiasca livadă a cunoştinţei. Pentru aceasta, te lăudăm ca pe un păs­tor şi mare învăţător şi apără­tor al credinţei, Sfinte Ierarhe Chiril, strigând: roagă-te lui Hristos Dumnezeu să dăruiască iertare de greşeli celor ce prăznuiesc cu dragoste sfântă pomenirea ta.

Întregul canon de rugăciune se găsește pe doxologia.ro

Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri