Antena Căutare

Alertă medicală! O nouă boală face ravagii în țară. O tânără de doar 20 de ani a murit, în județul Iași. Numărul deceselor crește cu rapiditate

După epidemia de gripă, o nouă boală face ravagii în România. O tânără în vârstă de 20 de ani din județul Iași a murit în urma infecției cu rujeolă, fiind al 62-lea deces cauzat de această boală.

Alertă medicală! O nouă boală face ravagii în țară. O tânără de doar 20 de ani a murit, în județul Iași. Numărul deceselor crește cu rapiditate
rujeola

După epidemia de gripă, o nouă boală face ravagii în România. O tânără în vârstă de 20 de ani din județul Iași a murit în urma infecției cu rujeolă, fiind al 62-lea deces cauzat de această boală.

Încă o persoană a murit din cauza rujeolei, numărul total de decese ajungând în prezent la 62, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Cel de-al 62-lea deces cauzat de rujeolă, confirmat serologic, a fost raportat, săptămâna aceasta, la o persoană de sex feminin, în vârstă de 20 de ani, din judeţul Iaşi. Aceasta era nevaccinată antirujeolic.

Alba - primul caz de îmbolnăvire cu rujeolă în județ, după aproape un an

Primul caz de rujeolă în judeţul Alba, după aproape un an, a fost confirmat la un băiat de 12 ani, dintr-un sat din Munţii Apuseni, aflat la limita cu judeţul Bihor, copilul nefiind vaccinat.

Potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba, acest caz a apărut după aproape un an de la ultima îmbolnăvire confirmată în judeţul Alba de analizele de laborator.

Cazul a fost înregistrat în comuna Arieşeni, într-o zonă în care acoperirea vaccinală este mai scăzută decât media la nivelul judeţului Alba. „Evoluţia la tratament al cazului din Arieşeni este favorabilă”, a precizat sursa citată.

DSP Alba recomandă tuturor părinţilor să solicite medicilor de familie vaccinarea copiilor, precizând că aceasta reprezintă cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a cazurilor de îmbolnăvire şi este asigurată prin Programul Naţional de Vaccinare al Ministerului Sănătăţii.

„La medicii de familie din judeţ există suficiente doze de vaccin ROR, care protejează împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei”, se arată în comunicat.

În perioada 25 februarie - 1 martie au fost raportate încă 66 de cazuri nou confirmate de rujeolă în 9 judeţe şi în municipiul Bucureşti. Numărul de cazuri de rujeolă înregistrate până la data de 1 martie este de 15.981.

1 martie 2019. Singurul loc din România unde bărbații primesc mărtișoare... Pietonii care trec pe roșu, mustrați într-o postare publică de polițiști: "Dragă pieton care traversezi ca și când ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x