Antena Căutare

Rusia propune UNIREA României cu Republica Moldova: S-ar putea întâmpla, cu o singură condiție

Ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Valeri Kuzmin, propune organizarea unui referendum cu privire la unirea Republicii Moldova cu România. 

Ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Valeri Kuzmin, propune organizarea unui referendum cu privire la unirea Republicii Moldova cu România.

„În România, am auzit în repetate rânduri cum ar trebui să se unească România cu Republica Moldova: în baza dreptului istoric sau prin referendum. Având în vedere aceste detalii, aş sugera să urmaţi calea referendumului. Având în vedere că o situaţie similară a avut loc în Crimeea, revizuirea graniţelor în acest caz ar trebui, de asemenea, făcută în baza rezultatelor referendumului “, a declarat Valeri Kuzmin la Suceava, în cadrul unei conferinţe cu tema „Dezvoltarea relaţiilor de afaceri ale României cu Federaţia Rusă“, scrie adevarul.ro

Ambasadorul a dat drept exemplu Crimeea, unde s-a organizat un referendum pentru alipirea la Federaţia Rusă la care participarea a fost de peste 90%. Acesta a mai spus că această voinţă a populaţiei din această regiune nu este recunoscută în timp ce Kosovo, unde nu s-a organizat referendum, este recunoscut ca stat de foarte multe ţări, menţionând că mai mult de 22 de ţări europene au votat pentru recunoaşterea Kosovo, dar că din acestea nu face parte şi România.

”Având în vedere aceste detalii, aş sugera să urmaţi calea referendumului. Având în vedere că o situaţie similară a avut loc în Crimeea, revizuirea graniţelor în acest caz ar trebui, de asemenea, făcută în baza rezultatelor referendumului”, a mai spus Kuzmin.

În replică, rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare“ din Suceava, Valentin Popa, i-a atras atenţia diplomatului rus că la acest seminar a fost prea puţină economie şi că a fost mai mult politică, mai scrie sursa citată.

Ambasada Federaţiei Ruse a venit ulterior cu o precizare, în care susţine că vorbele ambasadorului au fost greşit interpretate.

Tragedie în Timișoara! Un băiețel de doi ani a căzut de la etajul 9 al unui bloc. Ce au găsit polițiștii la fața locului... Avertismentul dur al experţilor! Vârsta de pensionare ar putea creşte la 70 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x