Antena Căutare

Rute alternative pentru a scăpa de aglomerația de pe litoral de 1 Mai. Cum poți evita ambuteiajele de pe Autostrada Soarelui

Au mai rămas doar câteva ore din minivacanța de 1 mai 2023, iar cei care au ales să o petreacă pe litoralul românesc se vor îndrepta spre casă. După ce distracția a luat sfârșit, urmează orele interminabile petrecute la ieșirea pe Autostrada Soarelui (A2). Iată ce rute alternative recomandă Centrul Infotrafic pentru a evita aglomerația

colaj foto masini in trafic ambuteiaj Galerie
Rute alternative pentru a scăpa de aglomerația de pe litoral de 1 mai. | Shutterstock

An de an, zeci de mii de români aleg să petreacă minivavanța de 1 Mai 2023 pe litoral. Pentru mulți, aceasta a devenit deja o tradiție și chiar dacă, de cele mai multe ori, trebuie să îndure frigul, distracția le ține de cald.

Cu toate acestea, bunadispoziție dispare atunci când sunt nevoiți să petreacă ore în șir în trafic, atât la dus, cât și la întors. Oricât ar încerca să își programeze plecările în așa fel încât să evite traficul intens, ambuteiajele sunt nelipsite în aceste zile.Iată câteva rute ocolitoare pente a scăpa de aglomerația de pe litoral de 1 Mai 2023.

Citește și: Program STB și Metrorex 1 mai 2023. Cum circulă autobuzele și metroul luni, de Ziua Muncii

Rute alternative pentru a scăpa de aglomerația de pe litoral de 1 Mai 2023

Pentru că se preconizează trafic intens și cozi interminabile pe Autostrada Soarelui (A2), centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române recomandă conducătorilor auto să-și planifice cu mare atenție revenirea din minivacanța de 1 Mai dinspre litoralul Mării Negre către Capitală

Astfel, pentru a evita timpii de așteptare în coloane, șoferii sunt sfătuiți să aleagă rute alternative precum:

  • DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia – Urziceni – DN 2 – București;
  • A2 – Fetești sau Drajna – DN 3A – Lehliu-Gară – DN 3 – Fundulea – București;
  • DN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN 21 Călărași – Drajna – A2 Drajna – București (sau din municipiul Călărași – DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București)

De asemenea, există posibilitatea ca polițiștii rutieri să devieze circulația pe anumite intervale orare și pe tronsoanele kilometrice ale autostrăzii A2 către aceste rute alternative. Acest lucru se va face în funcție de evoluția traficului, potrivit Centrului Infotrafic.

Citește și: Program magazine de 1 mai 2023. Când e deschis la Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi și restul supermarketurilor

Circulația deviată pe Autostrada Soarelui (A2) în a doua partea a zilei de 1 mai 2023

Autoritățile au anunțat că, în a doua parte a zilei de luni, 1 mai 2023, polițiștii pot impune restricții de circulație și pe sensul de mers către litoral.

„În acest context, le recomandăm conducătorilor auto să manifeste respect față de ceilalți participanți la trafic, semnalizând orice intenție de schimbare a benzii de circulație sau a direcției, după o asigurare corespunzătoare.

De asemenea, șoferii trebuie să evite depășirile riscante și să crească distanța de siguranță între vehicule”, se mai precizează în comunicatul Poliției Române.

Iar pentru cei care au ales să meargă cu trenul la mare, în această minivacanță. de menționat este și faptul CFR Călători și-a suplimentat numărul de trenuri.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

La următoarea minivacanță din 2023, bugetarii vor avea cinci zile libere consecutive. Câte primesc angajații de la priva... Cand e Înălțarea Domnului în 2023. Sărbătoarea are loc la 40 de zile după Paște, conform calendarului ortodox...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x