Antena Căutare

S-a confirmat prezenta antraxului la Tulcea!

Directia de Sanatate Publica Tulcea a primit astazi confirmarea din partea Institutului Cantacuzino din Bucuresti a existentei antraxului la un pacient internat vinerea trecuta, care prezenta simptomele caracteristice acestei boli. Persoana in cauza se afla in prezent in Spitalul Judetean de Urgenta, fiind in afara oricarui pericol.

Ancheta epidemiologica va continua la Casimcea si am informat deja toti medicii de familie din zona sa intervina in sensul informarii populatiei cu privire la necesitatea consumului de carne verificata de medicii veterinari, dar si cu privire la necesitatea prezentarii imediate la medic in cazul unor leziuni


Medicii il tin in continuare sub supraveghere medicala pe tanarul de 23 de ani, in aceasta unitate luandu-se masuri medicale suplimentare.

"S-a limitat accesul personalului sanitar si al apartinatorilor in SJU si in sectia de boli contagioase, au fost identificate persoanele care au acordat ingrijiri tanarului de 23 de ani, infectat cu antrax, se monitorizeaza starea de sanatate a acestora, iar masurile de igiena au fost suplimentate mergand pana la incinerarea lenjeriei de pat a tanarului", a mentionat directoarea DSP.

Doi tineri din comuna tulceana Casimcea, cu varste de 23 si 25 de ani, au fost internati vineri, 7 octombrie in SJU, cu suspiciunea de antrax, dupa ce pe data de 28 septembrie au mancat carnea unei bovine sacrificate in conditii neautorizate. Unul din cei doi tineri, internat in coma, a murit duminica seara.

Sursa: Jurnalul National

VIDEO! Jaf armat intr-un magazin din Galati. Doi suspecti au fost retinuti... Medicii din Giurgiu care l-au tratat pe baschetbalistul american, acuzati de ucidere din culpa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x