Antena Căutare

Veste BUNĂ pentru cei care nu au CENTRALE termice de apartament! Anunțul făcut de autorități

Primăria Capitalei are undă verde pentru a trece la dezvoltarea sistemului de alimentare cu energie termică al Capitalei, care va furniza apă caldă şi căldură pentru mai mult de 1,2 milioane de bucureşteni

Primăria Capitalei are undă verde pentru a trece la dezvoltarea sistemului de alimentare cu energie termică al Capitalei, care va furniza apă caldă şi căldură pentru mai mult de 1,2 milioane de bucureşteni, după ce, potrivit Capital, Adunarea creditorilor Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) a aprobat luni planul de reorganizare a celui mai mare producător de energie termică al Capitalei, cu voturile decisive ale reprezentanţilor creditorilor chirografari, printre care şi Transgaz.

Soluţia de reorganizare a ELCEN, aprobată de Adunarea Creditorilor, vizează, în esenţă, transferul de active din patrimoniul ELCEN către o nouă entitate, compania municipală Energetica, aflată în subordinea Primăriei Capitalei. Cum şi RADET, aflat tot în insolvenţă, va proceda la transferul de active către Energetica, se va centraliza sistemul de alimentare cu energie termică al Capitalei - SACET, care va asigura servicii de termoficare de calitate pentru bucureşteni.

Potrivit planului ELCEN, transferul de active şi activităţi este prevăzut să fie realizat până la finele anului 2018, cu o perioadă tranzitorie estimată la un an.

Valoarea transferului este estimată la 891,3 milioane de lei, cât suma estimată a fi obţinută din vânzarea activelor ELCEN, ca urmare a unui potenţial faliment. Pentru a face această prelure, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, la finele lunii august, majorarea capitalului social al Energetica SA cu 1,26 miliarde de lei, până la 1,56 miliarde de lei, informează Agerpres.

Locuri de muncă în București, Septembrie 2018... Românii care au primit vouchere de vacanță sunt vizați: „Cine mai are vouchere, trebuie să...”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x