Să fii şofer în România va fi mai scump în noul an! Preţurile RCA ar putea creşte pentru şapte milioane de români

Semne rele are anul nou pentru şoferii români! Guvernul a aprobat astăzi un proiect care ar putea scumpi poliţele RCA cu 20 la sută. Executivul vrea să renunţe la plafonarea cheltuielilor administrative ale companiilor de asigurări. Astfel, firmele pot creşte preţurile după cum le ies lor calculele.

Prețurile RCA ar putea crește

Potrivit noilor modificări aduse Legii RCA, cheltuielile administrative, care reprezintă în acest moment 25% din costul poliţei, nu vor mai fi plafonate. Iar acest lucru s-ar putea traduce în poliţe mai scumpe pentru şapte milioane de şoferi.

Dacă în acest moment, la o asigurare în valoare de 150 de lei, 37 de lei reprezintă costurile administrative, de la anul cheltuielile cu hârtia şi cartuşele pentru imprimantă vor fi mai mari cu cel puţin 20%, susţin surse din piaţă.

Astăzi, la 8 dimineaţa, proiectul pentru modificarea legii RCA a fost primul pe lista premierului. Astfel, Guvernul vrea ca România să evite sancțiuni de la Comisia Europeană. Anul trecut, Comisia a declanşat procedura preliminară de infrigement pe motiv că legea actuală îngrădeşte libertatea firmelor de asigurări de a stabili propriile prime.

Ultimele știri