Antena Căutare

S-a schimbat tot de la 1 august 2018! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

Schimbări cu privire la modul de emitere și de funcționare a cardurilor națioanle de sănătate, anunță Casa de Asigurări de Sănătate. Astfel, furnizorii de servicii medicale aflați în contract cu aceasta, dar și asiguraților, că termenul de valabilitate a cardurilor naționale de sănătate emise până la data de 31 iulie 2018 a fost prelungit de la 5 la 7 ani prin H.G. nr. 458 din 28 iunie 2018.

Schimbări cu privire la modul de emitere și de funcționare a cardurilor națioanle de sănătate, anunță Casa de Asigurări de Sănătate. Astfel, furnizorii de servicii medicale aflați în contract cu aceasta, dar și asiguraților, că termenul de valabilitate a cardurilor naționale de sănătate emise până la data de 31 iulie 2018 a fost prelungit de la 5 la 7 ani prin H.G. nr. 458 din 28 iunie 2018.

Cardurile sunt recunoscute drept valabile de Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate timp de 2 ani după data de expirare a valabilității inscripționată pe suprafața din material plastic, deoarece certificatele digitale înscrise în cipurile electronice au o valabilitate de 7 ani, notează obiectiv.net. În cazul cardurilor emise anterior datei de 31 decembrie 2012, termenul de valabilitate este 31 decembrie 2019.

Cardurile naționale de sănătate noi care se emit începând cu data de 1 august 2018 au de la început o valabilitate de 7 ani, conform aceluiași act normativ.

Măsura de prelungire a duratei valabilității cardurilor permite o economie de circa 270 miloane lei, prin degrevarea bugetului de stat de cheltuielile aferente tipăririi a aproximativ 14,2 milioane de carduri noi în perioada anilor 2018-2019, fondurile respective urmând să fie redirecționate spre alte cheltuieli din domeniul sănătății publice.

Acest document este personal și netransmisibil,unul din rolurile cardului național de sănătate fiind de a certifica faptul că serviciile medicale decontabile din FNUASS au fost efectiv acordate asiguratului.

Un tânăr din Cluj-Napoca, reținut după ce a ridicat de la poștă peste 500 de comprimate ecstasy. Ce au mai găsit procuro... România are și motive de MÂNDRIE! Patru elevi au pus țara pe PRIMUL LOC la Olimpiada Internaţională de Geografie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x