Antena Căutare

S-a votat! Toate companiile de telefonie mobile sunt obligate să aibă această aplicație pe telefon: RO-ALERT, legea care-ți poate salva viața!

RO-ALERT e proiectul de lege care privește implementarea sistemului de avertizare a populației în situații de urgență. Acesta a fost promulgat de președintele Klaus Iohannis pe 26 martie.

Sistemul RO-ALERT aduce mai multe avantaje față de cel actual. Printre acestea se numără, și e esențială, transmiterea rapidă a mesajelor de avertizare către toți utilizatorii aflați în mediul amenințat. Aceasta se face prin intermediul rețelelor operatorilor de telefonie mobilă.

Sistemul permite ca mesajele să fie afișate instantaneu fără să fie necesară vreo intervenție a utilizatorului. De asemenea, mesajele se vor repeta la un anumit interval de timp și vor fi recepționate și de cei care folosesc serviciul de roaming. Nu în ultimul rând, conform fișei tehnice RO-ALERT, va avea o acuratețe destul de bună a mesajelor de avertizare, formulate doar pe baza informațiilor furnizate de surse autorizate. Rămâne de văzut cum va funcționa acest sistem, dacă vei avea notificările oprite.

RO-ALERT va fi implementat cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale și va fi operat de către structurile operaționale ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) și a structurilor subordonate. Proiectul a fost adoptat pe 28 februarie de Camera Deputaților.

Un loc în clasa pregătitoare, o loterie pentru părinți. Când se va desfășura a doua etapă de înscrieri... "Casa asta, cum o vedeţi, e tot ce am. Și niște picioare bolnave"! El e Iulian, bărbatul care primește o pâine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x