Antena Căutare

Salariatii de la Institului National de Medicina Legala s-au transformat in patroni de pompe funebre

Nici mort nu scapi in Romania de angajatii statulu, pusi pe capatuiala. Salariatii de la Institului National de Medicina Legala s-au transformat in patroni de pompe funebre. Tarifele sunt de doua ori mai mari decat la alte firme funerare, dar afacerea merge bine.

“Tot facem! Noi facem tot pana la groapa”. Nu este un slogan publicitar al unei firme de pompe funebre. Sunt afirmatiile unui angajat al Institutului National de Medicina Legala. Omul este platit de stat sa faca autopsii, dar in timpul programului face bani in plus lucrand si pentru o firma privata de pompe funebre.

Afacerile private din institutia statului sunt cunoscute de toata lumea. Indicatiile incep chiar de la ghereta portarului. Dupa cateva lamuriri rapide, acesta se ofera sa-i indrume pe potentialii clienti la persoana de contact.

Oferta nu se rezuma doar la ce doreste clientul, caci pachetul promotional post mortem cuprinde servicii extra. Un fel de all inclusive pentru lumea cealalta.

In timp ce astepti eliberarea unui certificat de deces, angajatii statului tin sa te puna la punct cu toate detaliile de care trebuie sa te ocupi. Stiu precis cum trebuie sa arate o inmormantare, desi in acte ei sunt platiti de la bugetul public sa-ti ofere alte servicii.

In total, costurile unei inmormantari la domnul Nelu ajung la peste 2.500 de lei. Este un pret dublu fata de cel oferit de o alta firma privata care si-a gasit sediul in curtea Institutului de Medicina Legala. Diferenta de bani e simplu de explicat: firma cu tarife mici nu beneficiaza si de ajutorul angajatilor statului.

Directorul INML din Bucuresti nu a putut comenta afacerile facute la vedere de angajatii de la morga. O sedinta cu membrii conducerii i-a rapit tot timpul directorului. Angajatii de la INML nu se ocupa de ieri, de azi cu afaceri private. Situatia este cunoscuta de ani de zile.

Raed Arafat: A fost malpraxis in cazul fetitei care a murit dupa ce a suferit o entorsa... Doi parinti din Barlad au refuzat sa-si inmormanteze bebelusul abandonat dupa nastere, in spital...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x