Live acum
Prime Time 20:23Asia Express - Drumul elefantului

Vești bune pentru sute de mii de persoane. Această categorie de români ar putea să primească două salarii în plus de la stat

Zeci de mii de români ar urma să beneficieze de servicii medicale gratuite și de bani în plus, potrivit unui document ce urmează să fie dezbătut în curând, de Camera Deputaților.

Vești bune pentru sute de mii de persoane. Această categorie de români ar putea să primească două salarii în plus de la stat

Mai exact, dascălii din România ar urma să primească o sumă de bani anual, pentru dezvoltarea profesională și pentru evoluție în carieră. Cu alte cuvinte, aceștia ar urma să primească de la bugetul de stat două salarii minime brute pentru a-și achiziționa materiale necesare procesului educativ.

Se dau bani mulți de la stat! Există o singură condiție! Ce trebuie să faci ca să primești 20.000 de lei!

De asemenea, pentru a convinge tinerii să vină să predea la sat, aceștia ar putea să primească o indemnizație de instalare de trei salarii minime brute celor care rămân pe post cel puțin cinci ani școlari, bani pe care i-ar primi la un an de la ocuparea postului prin concurs. Banii ar trebui însă dați înapoi dacă dascălul se mută cu munca la oraș, dacă demisionează sau dacă intră în concediu fără plată.

Iar beneficiile nu se opresc aici pentru dascăli, întrucât parlamentarii propun acces la asistență medicală gratuită pentru examinările medicale periodice (nu se detaliază care anume) și vaccinare gratuită împotriva bolilor infecto-contagioase și măsuri active de prevenire a îmbolnăvirilor profesionale, potrivit avocatnet.ro.

Se dau bani de la stat pentru o categorie de români. Ce condiții trebuie să îndeplinești

De cealaltă parte, un alt beneficiu constă în oferirea unei indemnizații speciale, la pensionarea pentru limită de vârstă, în valoare de cel puțin șase salarii medii brute. Numai dascălii care au cel puțin 30 de ani în învățământ vor putea beneficia de acești bani însă.

Toate acestea se vor aplica numai dacă vor trece de Camera Deputaților și de Senat, care are ultimul cuvânt.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro