Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

Salarii, sporuri și compensații recalculate pentru această categorie de români. Cine sunt persoanele care vor încasa bani mai mulți 

Următoarele luni ar putea să aducă vești bune pentru zeci de mii de români, întrucât ar putea să încaseze venituri mai mari, întrucât salariile, sporurile și compensațiile ar putea să fie recalculate. Aceste măsuri îi vizează pe polițiști, potrivit unui proiect de act normativ pus recent în dezbatere. 

Salarii, sporuri și compensații, recalculate pentru această categorie de români. Cine sunt persoanele care vor încasa bani mai mulți

Astfel, potrivit acestui proiect de act normativ ce a fost pus de curând în dezbatere publică, salariile, sporurile și compensațiile polițiștilor ar putea să fie recalculate. De asemenea, măsurile vor fi aplicate și persoanelor pensionate, conform avocatnet.ro.

Recalcularea se va face pentru salariile de funcție ale polițiștilor, prin raportare la care se vor acorda majorările salariale din diferența până la nivelul salariilor de funcție prevăzute de lege pentru anul 2022, având în vedere, după caz, următoarele valori:

  • valoarea corespunzătoare sporului de fidelitate prevăzut de legislația în vigoare până la data de 31 decembrie 2009, prin raportare la nivelul aferent perioadelor de activitate desfășurate până în prezent în instituțiile din sectorul de apărare națională, ordine publică și securitate națională, în calitate de militar, polițist, funcționar public și personal contractual, după caz;
  • valoarea corespunzătoare sporului pentru absolvirea instituțiilor de învățământ superior, cu diplomă de licență, prevăzut de legislația în vigoare până la data de 31 decembrie 2009 (această valoare se preia doar în salariile de funcție ale agenților de poliție care își desfășoară activitatea în domenii corespunzătoare studiilor absolvite, în mod similar cu situațiile în care agenții de poliție beneficiază de această valoare);
  • valoarea sporului pentru condiții de pericol deosebit prevăzut de legislația în vigoare până la data de 31 decembrie 2009, la nivelul maxim aflat în plată pentru aceeași funcție, gradație, vechime în funcție sau în specialitate, după caz, precum și pentru același grad, dacă se desfășoară activitatea în aceleași condiții.

Ulterior, potrivit sursei citate, vor fi recalculate și sporurile, indemnizațiile, compensațiile, primele și alte elemente de salarizare al polițiștilor, măsurile vizându-i și pe cei care s-au pensionat.

Pentru personalul în activitate, recalculările salariale se vor face, potrivit proiectului, în termen de 120 de zile de la data intrării în vigoare a acestuia, iar eventualele diferențe salariale cuvenite lunar după data de 30 ianuarie 2020, se vor regulariza începând cu data plății salariilor în luna următoare celei în care se împlinește termenul respectiv.

Recomandari