Salarii cel puțin duble pentru acești români, de anul viitor! Cine sunt norocoșii care vor încasa mai mulți bani

Salariile unor români ar putea să fie dublate în următoarea perioadă, conform unei măsuri ce a fost pusă recent în dezbaterea senatorilor. 

Salariile unor români ar putea să fie dublate în următoarea perioadă, conform unei măsuri ce a fost pusă recent în dezbaterea senatorilor.

Pentru a reduce deficitul de personal din domeniul construcțiilor, angajații firmelor implicate în execuția infrastructurii de transport din România ar putea să beneficieze de salariu cel puțin dublu decât în prezent.

Astfel, persoanele care sunt implicate în execuția lucrărilor de construcții contractate de către autoritățile publice din țara noastră ar putea să aibă salarii duble în următoarea perioadă.

Propunerea legislativă privind modificarea şi completarea art.187 din Legea nr.98/2016 privind achiziţiile publice, recent înregistrată la Senat pentru dezbatere, vizează, printre altele, modificarea plafonului minim de salarizare a personalului din domeniul construcțiilor. Proiectul are nevoie, pentru a se putea aplica, de votul favorabil al parlamentarilor și de publicarea în Monitorul Oficial.

Potrivit proiectului legislativ, personalul din construcții implicat în proiectele de construcții contractate de autoritățile publice din România ar putea primi salarii minime cu o valoare orară de 24 de lei net. În prezent, potrivit informațiilor adunate din piața construcțiilor, antreprenorii utilizează pentru salarizarea personalului pe șantiere o valoare medie de aproape zece lei pe oră, conform avocatnet.ro.

Potrivit documentului, „anual (...) se va analiza necesitatea revizuirii în creștere a acestui nivel de salarizare de 24 lei/oră”. Analiza se va face până la data de 15 iunie, iar indexarea nivelului de salarizare se va aplica început cu următoarea lună, respectiv cu luna iulie.

Ultimele știri