Antena Căutare

Salvamontiștii avertizează: ,,Poate ajunge până la 2 metri!”. Pericol iminent de avalanșă. Se întâmplă în România

Salvamontiştii din judeţul Hunedoara avertizează asupra pericolului iminent de avalanşă din masivele Retezat şi Parâng, de la altitudini mai mari de 1.500 de metri, în condiţiile în care, la munte, a nins abundent, iar prognoza meteo arată că ninsorile vor continua şi în următoarele zile.

,,Pericolul de avalanşă este iminent, pentru că a nins şi va mai ninge din abundenţă. Cu siguranţă, zăpada va aluneca în locurile în care s-au produs mari acumulări. De aceea, recomandăm turiştilor să evite zonele de creastă şi pe cele cu cornişe mari, formate de la viscol", a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

El a explicat că, pe munte, vremea se poate schimba foarte repede, iar ceaţa şi viscolul duc la o vizibilitate scăzută. Stratul de zăpadă măsoară, în medie, 80 de centimetri, în toate masivele, însă, în zonele viscolite, poate ajunge până la 2 metri.

În ceea ce priveşte staţiunile turistice de la munte, administratorii pârtiilor au pregătit zonele schiabile, acestea prezentându-se în condiţii foarte bune pentru practicarea sporturilor de iarnă.
,,Din păcate, numărul turiştilor pe pârtii este mai mic, deşi condiţiile sunt foarte bune pentru schi", a declarat Bodean.

Salvamontiştii le recomandă turiştilor să rămână în zona staţiunilor, iar dacă au în plan o drumeţie să întrebe la punctele Salvamont despre starea traseelor şi despre prognoza meteo.

Vești senzaționale pentru români! Încă două zile ar putea deveni sărbători naţionale ... Un an de la atacul terorist de la Londra! Ultima fotografie cu Andreea, tânăra care a murit după ce a fost aruncată de p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x