Antena Căutare

Sănătate în străinătate! Lista ţărilor în care te poţi trata pe banii României!

Asiguraţii romanii pot beneficia de servicii medicale în toate ţările Uniunii Europene (UE), în baza Directivei Europene 24/2011 privind aplicarea drepturilor pacienţilor în cadrul asistenţei medicale transfrontaliere.

Sănătate în străinătate! Lista ţărilor în care te poţi trata pe banii României!
| b365.ro

Asiguraţii romanii pot beneficia de servicii medicale în toate ţările Uniunii Europene (UE), în baza Directivei Europene 24/2011 privind aplicarea drepturilor pacienţilor în cadrul asistenţei medicale transfrontaliere.

Asiguraţii care se deplasează într-un stat membru al UE cu scopul de a primi tratament medical beneficiază de rambursarea contravalorii serviciilor medicale la nivelul tarifelor din România, fără a depăşi contravaloarea în lei a serviciilor achitate de asigurat.

Rambursarea cheltuielilor aferente serviciilor medicale suportate de asiguratul din sistemul de asigurări sociale de sănătate din România se efectuează de către casa de asigurări de sănătate unde este luată în evidenţă persoana asigurată.

Totodată, rambursarea se realizează către asigurat, la solicitarea acestuia, a unui membru al familiei (părinte, soţ/soţie, fiu/fiica) sau a unei persoane împuternicite de acesta, în lei.

Mai mult, asiguratul îşi poate primi banii înapoi doar dacă serviciul medical acordat într-un alt stat şi achitat de către asigurat face parte din pachetul de servicii de bază din sistemul de asigurări sociale de sănătate din România.

Rambursarea se realizează în termen de maximum 90 de zile de la finalizarea procedurii de verificare şi avizare de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Lista ţărilor în care te poţi trata medical pe banii statului român

Lista ţărilor din Europa în care asiguraţii romani se pot deplasa pentru a se trata medical a fost completată recent, prin Ordinul CNAS nr. 36/2014 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind rambursarea şi recuperarea cheltuielilor reprezentând asistenta medicală acordată în baza documentelor internaţionale cu prevederi în domeniul sănătăţii la care România este parte, aprobate prin Ordinul preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 729/2009, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 88, din 4 februarie 2014.

Concret, până acum, românii primeau de la stat banii aferenţi tratamentului urmat în următoarele ţări:

-Austria
-Belgia
-Bulgaria
-Cehia
-Cipru
-Danemarca
-Elveţia
-Estonia
-Finlanda
-Franța
-Germania
-Grecia
-Irlanda
-Italia
-Letonia
-Lituania
-Luxemburg
-Marea Britanie
-Malta
-Olanda
-Polonia
-Portugalia
-Slovacia
-Slovenia
-Spania
-Suedia
-Ungaria

De-acum, conform Ordinului CNAS nr. 36/2014, la cele 27 de state membre UE se adauga şi alte trei state membre ale Spaţiului Economic European:

-Islanda
-Liechtenstein
-Norvegia

Află când NU primeşti banii înapoi de la stat, pe avocatnet.ro

Cafea 3 în 1: Chimicale, otravă și boli, într-un singur plic!... Dorință CUTREMURĂTOARE a Marianei: Iată ce ar fi vrut să aibă de ziua ei. E SFÂȘIETOR!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x