Antena Căutare

Sanatatea e mai buna la privat! Romanii lasa, in fiecare an, 500.000.000 de euro la clinicile private

Sanatatea e mai buna la privat. Pare sa fie deviza dupa care se ghideaza tot mai multi romani. Lipsurile din spitalele de stat, spaga si uneori indiferenta personalului medical ii fac pe romani sa lase, in fiecare an, peste 500.000.000 de euro, in clinicile private

In urma cu doar doi ani, un roman din cinci apela la serviciile clinicilor private. Astazi, procentul se apropie vertiginos de 50 la suta. Motivele tin mai ales de calitatea serviciilor.

Multe clinici vin insa cu oferte personalizate sau cu abonamente cu servicii incluse. Preturile pentru un abonament pleaca de la zece euro, pe luna, si pot ajunge la cateva zeci de euro, in functie de serviciile oferite gratuit. In plus, abonatii beneficiaza de reduceri substantiale in spitalele din reteaua privata.

O parte din spitalele private are contract cu Casa de Asigurari de Sanatate si ofera servicii compensate. Asa se intampla la Brasov, la un spital ce si-a castigat renumele pentru chirurgia obezitatii. Operatia, partial compensata prin CAS, costa patru mii de euro.

La fel de cautate sunt si maternitatile private. Una din trei femei spune ca ar alege sa nasca la privat, in ciuda faptului ca trebuie sa plateasca. Si aici, clinicile vin cu oferte. Preturile pachetelor pentru viitoarele mamici ajung pana la 8000 de lei si includ spitalizarea, masa, nasterea, dar si trusoul pentru noul nascut.

Practicantii sporturilor de iarna au inceput sa se pregateasca... Se schimba asigurarile in sanatate. Nu scapam de contributia lunara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x