Antena Căutare

Sărbătoare importantă pentru credincioşi! Cine a fost Sfântul Ştefan şi de ce e amintit pe 27 decembrie

În fiecare an, pe 27 decembrie, credincioşii îl sărbătoresc pe Sfântul Ştefan, acesta fiind considerat primul martir creştin.

Sfântul Ştefan a fost primul martir creştin

În fiecare an, pe 27 decembrie, credincioşii îl sărbătoresc pe Sfântul Ştefan, acesta fiind considerat primul martir creştin.

Potrivit Noului Testament, Sfântul Ştefan a fost unul dintre cei şapte bărbaţi ”plini de Duh Sfânt şi de înţelepciune”, aleşi de către apostoli pentru a îndeplini calitatea de diaconi. Ştefan a fost unul dintre ucenicii lui Iisus Hristos, care îl urmau pretutindeni şi care au asistat direct la faptele sale. Fiind ales să îi conducă pe diaconi, Sfântul Ştefan a fost numit Arhidiacon.

Sfântul Ştefan a intrat rapid în atenţia fariseilor, care erau nemulţumiţi de faptul că el predica public învăţăturile lui Iisus. La scurtă vreme după începerea misiunii sale de diacon, el a fost adus în faţa Sinedriului, pentru a fi acuzat de blasfemie. Fiind întrebat cum răspunde acuzaţiilor, Sfântul Ştefan a ţinut o cuvântare, acuzându-i, la rândul său, pe cei care îi doreau sfârşitul.

Acesta a fost găsit vinovat de blasfemie şi condamnat la moarte prin lapidare. După pronunţarea sentinţei, conform Noului Testament, el a spus: "Iată văd cerurile deschise şi pe Fiul Omului stând de-a dreapta lui Dumnezeu". El a fost dus în afara cetăţii, unde a fost ucis cu pietre, devenind primul martir - primul ucis pentru că mărturisise credinţa în Iisus.

Tradiţia spune că Sfântul Ştefan îi ajută pe bolnavi şi pe cei care se judecă de multă vreme, dar şi că în această zi persoanele certate trebuie să se împace.

Cutremur în Vrancea! Pământul s-a zguduit din nou... Vremea se schimbă radical în următoarea perioadă! Prognoza meteo pentru noaptea de Revelion şi primele zile din 2016...
Alimente care susțin sănătatea orală. Acestea te ajută să ai dinți puternici și un zâmbet frumos
Există mai multe alimente care susțin sănătatea orală, potrivit dentiștilor. La fel de...
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023. Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023 spune că Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor....
Parteneri
Mesaje și felicitări de Ziua Învățătorului
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x