Antena Căutare

Sărbătoare importantă pentru credincioşi! Sfântul Matei este pomenit pe 16 noiembrie

Pe 16 noiembrie, în calendarul creștin ortodox este pomenit Sfântul Apostol și Evanghelist Mate.

Sărbătoare importantă pentru credincioşi! Sfântul Matei este pomenit pe 16 noiembrie
Sfântul Matei

Pe 16 noiembrie, în calendarul creștin ortodox este pomenit Sfântul Apostol și Evanghelist Mate.

Este unul din cei doisprezece apostoli ai Mântuitorului Iisus Hristos și unul din cei patru evangheliști, alături de Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan, Sfântul Evanghelist Luca și Sfântul Evanghelist Marcu, care au scris despre viața și activitatea Mântuitorului.

Sfântul Apostol Matei locuia în Capernaum pe vremea când Iisus Hristos propovăduia în ținutul Galileii. A fost numit Levi al lui Alfeu de către ceilalți trei evangheliști, pentru a fi acoperită viața sa de vameș, așa cum era cunoscut, pentru cinstea apostoliei în care a ajuns în cele din urmă. Cu toate astea, dând dovadă de smerenie, Sfântul Apostol Matei scria singur despre sine în Evanghelie și arăta pe față numele său, povestind înaintea tuturor viața pe care a avut-o mai înainte.

Ocupația de vameș era disprețuită de evrei, căci vameșii strângeau dările ce se cuveneau stăpânirii romane săvârșind adeseori abuzuri. Iar Sfântul Evanghelist Matei spunea despre sine: "Și plecând Iisus de acolo, a văzut un om care ședea la vamă, cu numele Matei, și i-a zis acestuia: Vino după Mine. Și sculându-se, a mers după El" (Matei cap. 9,9).

Fiind învățat, a scris una dintre cele patru Evanghelii ce alcătuiesc Noul Testament, în limba aramaică, aceasta fiind cea dintâi în ordine cronologică. Matei a propovăduit Evanghelia, vestind tuturor mântuirea prin Iisus Hristos. A suferit ca un martir în Etiopia, fiind ars pe rug.

Sursa: agerpres.ro

Incendiul din clubul Colectiv a mai frânt un destin! O tânără s-a stins în această dimineaţă... Vremea se răceşte considerabil şi se vor înregistra ninsori! Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x