Nici sărbătorile nu mai sunt ce au fost! Câte persoane vor avea voie să vadă Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului

Restricţiile schimbă tradiţia. Este a treia zi de rugăciune la Mănăstirea Nicula și ultima seară a pelerinajului. Sunt de 100 de ori mai puţini credincioşi decât în alţi ani. Mobilizarea forţelor de ordine e impresionantă: jandarmul şi pelerinul.

Un loc impresionant de pelerinaj care aduna în alţi ani zeci de mii de oameni a strîns astăzi doar câte sute de credincioşi. În ciuda pandemiei, au venit să se roage la icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Nicula în preajma sărbătorii de Sfânta Maria, notează Observator.

nul acesta credincioşii nu au voie să sărute icoana, trebuie să se roage de la distanţă.

Pandemia a anulat, anul acesta, procesiunea în care preoții împreuna cu pelerinii străbăteau pe jos distanța de 7 kilometri de la Gherla până în dealul Mănăstirii. Credincioșii s-au încumetat singuri la un asemenea efort, care spun ei, este o jertfă adusă Fecioarei Maria.

Dacă şi corturile au fost, iniţial, interzise, autorităţile le-au permis totuşi sa înnopteze la marginea pădurii celor care vin de la mare distanţă.

Deşi temperatura depăşeşte la amiază 32 de grade Celsius, pelerinii sunt obligaţi să poarte mască în permanenţă.

În acest an, în curtea mănăstirii au fost amplasate două spitale de campanie. Unul pentru pelerinii care întâmpină probleme de sănătate generale, cauzate de caniculă sau oboseală, și altul pentru cei care prezintă simptome de COVID 19, pentru că între cele două corturi a fost amenajat și un punct de triaj.

Poliţiştii şi jandarmii au fost în gardă toată ziua. Peste 400 de agenţi au supravegheat dacă regulile de siguranţă şi distanţare socială sunt respectate. Pelerinajul de la Mănăstirea Nicula se încheie mâine după Sfânta Liturghie.

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri