Antena Căutare

Sărbătoare mare azi printre creştini! Sâmbăta lui Lazăr sau Moșii de Florii. Ce nu este bine să faci

Sâmbăta lui Lazăr este prăznuită de creștinii ortodocși în ziua dinaintea Duminicii Floriilor. În popor, această zi este cunoscută și ca Moșii de Florii.

Sâmbăta lui Lazăr este prăznuită de creștinii ortodocși în ziua dinaintea Duminicii Floriilor. În popor, această zi este cunoscută și ca Moșii de Florii.

Ziua are legătură cu evenimentul Învierii lui Lazăr, descris în Sfânta Evanghelie după Ioan. Lazăr, originar din Betania, era fiul fariseului Simon, în casa căruia s-a pregătit Cina Mântuitorului.

Acesta s-a îmbolnăvit când Mântuitorul era departe de Betania. Surorile sale i-au trimis mesageri lui Iisus, chemându-l să vină repede, dar El a putut să ajungă abia în a patra zi de la moartea lui Lazăr.

Văzând durerea prietenilor și familiei lui Lazăr, Iisus s-a întristat și s-a rugat lui Dumnezeu pentru a-l învia. Apoi, Mântuitorul a cerut celor prezenți să dea deoparte piatra de la mormântul său, după care a zis: „Lazăre, ieși afară”. Lazăr a ieșit așa cum a fost înhumat, înfășurat în giulgiu și cu mahrama pe față.

În această zi, nu este voie ca femeile să toarcă în această zi, pentru ca sufletele celor decedați care așteaptă la Poarta Raiului să nu se întoarcă pe Pământ.

De asemenea, se mai spune că această zi este una dedicată iertării, așa că este bine să îi ierți pe cei care ți-au greșit și să nu te superi sau să te cerți cu nimeni.

Nu toţi sunt fericiţi cu noua lege a salarizării. Câţi bani va pierde Patriarhul Daniel în fiecare lună... Trafic restricţionat în Capitală pentru procesiunile religioase de Florii. Ce rute trebuie evitate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x