Antena Căutare

Sărbători 2018. Ce se întâmplă cu cadourile pentru profesori! Amenzi drastice!

Sărbători 2018. Ce se întâmplă cu cadourile pentru profesori. Precizarea Ministerului Educației.

Sărbători 2018. Ce se întâmplă cu cadourile pentru profesori! Amenzi drastice! Galerie
sarbatori 2018

Sărbători 2018. Ce se întâmplă cu cadourile pentru profesori. Precizarea Ministerului Educației.

Perioada sărbătorilor de iarnă este una a cadourilor, iar darurile elevilor către profesori erau un subiect fierbinte până în prezent. Cu toate acestea, noul cod de etică pentru profesorii din învățământul preuniversitar, aprobat de Ministerul Educației, interzice clar acceptarea de bani sau alte bunuri din partea elevilor, aici incluzându-se și atențiile de sărbători.

Ce spune Codul de etică al profesorilor

Sărbători 2018. De asemenea, în documentul codului de etică, enunțat de Ministerul Educației, se prevede interzicerea meditaţiilor contra cost cu elevii de la clasă. În caz contrar, dascălii ar putea fi sancţionati cu avertisment, reducerea salariului, suspendarea din funcţie sau concedierea.

Sărbători 2018. Codul de etică al profesorilor din sistemul preuniversitar a fosr adoptat în toamna lui 2018, însă acordarea de ”atenții” profesorilor, cu ocazia sărbătorilor sau altor ocazii speciale, au atras,în trecut, atenția ONG-urilor.

Spre exemplu, Andreea Paul, președintă asociației "Inițiativă pentru competitivitate" spune că ONG-ul sau a gândit un sistem de alertă on-line și telefonic, prin care părinții să poată semnala aceste lucruri, pentru a nu le insufla copiilor valori greșite. Ministerului Educației a declarat că sprijină din plin această inițiativă.

Sărbători 2018. Așadar, părinții care se gândesc să ofere cadouri pentru dascălii copiilor lor, trebuie să țină cont de noile reglementări ale Ministerului Educației.

sursa foto: constantadeazi.ro

Vești excelente pentru elevii care se pregătesc să dea Bacalaureatul! Vor primi un ajutor neașteptat... Vouchere de vacanță bugetari. Tichete în valoare de 1450 lei în 2019 și 2020. Reguli de utilizare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x