Antena Căutare

Sarkozy ignora austeritatea: Cheltuieste zilnic 10000 £ pe mancare si are la dispozitie 121 de masini

Desi presedintele francez Nicolas Sarkozy a promis reduceri masive in cheltuielile prezidentiale, se pare ca liderul din Hexagon cheltuieste "doar" 10,000 de lire sterline pe mancare zilnic si are la dispozitie 121 de masini la palatul Élysée .

Informatiile apar in noua carte lansata de parlamentarul socialist Rene Dosiere, "Banii de stat", care atrage atentia asupra exceselor lui Sarkozy.

Dosiere il acuza pe liderul francez de faptul ca "ignora cele mai elementare principii care separa conturile publice de cele private".

Chiar presedintele francez a promis cu ceva timp in urma ca va reduce dramatic cheltuielile prezindentiale, care le depasesc chiar si pe cele ale reginei britanice. Insa, chiar saptamana trecuta a fost cheltuita o suma impresionanta, aproximativ 22,000 de lire sterline pentru consultarea fiului lui Sarkozy, Pierre.

Un prim pas a fost anularea petrecerii anuale de la palatul Élysée, care ii costa pe francezi nu mai putin de jumatate de milion de lire sterline, conform scriitorului.

Mai mult, numarul de masini pe care Sarkozy le are la dispozitie este impresionant: 121 de autoturisme, dublu fata de cat dispunea fostul presedinte Jacques Chirac. Costurile intretinerii acestora depasesc in total, 375, 000 de lire sterline.

Inevitabil, si atunci cand zboara Sarkozy cheltuieste o gramada de bani. Doar 215 milioane de lire a costat echiparea aeronavei prezidentiale, care transporta in delegatiile externe nu mai putin de 300 de persoane per zbor.

Foto:EPA/Intact Images

VIDEO! Vremea face ravagii in Romania... Inca cinci oameni au murit de frig in Romania. Bilantul deceselor provocate de hipotermie a ajuns la 39...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x