Antena Căutare

Şase copii, prinşi de poliţişti când cerşeau la Costineşti; ei au fost duşi într-un centru al DGASPC

Şase copii, cu vârste cuprinse între 4 şi 13 ani, au fost prinşi de poliţiştii constănţeni în timp ce cerşeau în staţiunea Costineşti. Ei au fost duşi de urgenţă într-un centru al Direcţiei de Protecţia Copilului.

Şase copii, cu vârste cuprinse între 4 şi 13 ani, au fost prinşi de poliţiştii constănţeni în timp ce cerşeau în staţiunea Costineşti. Ei au fost duşi de urgenţă într-un centru al Direcţiei de Protecţia Copilului.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Constanţa, poliţiştii din staţiunea Costineşti au întocmit trei dosare penale pentru exploatarea cerşetoriei şi folosirea unui minor în scop de cerşetorie.

În primul caz, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că marţi, în jurul orei 13:30, îni Costineşti au fost văzuţi patru copii care cerşeau.

Poliţiştii i-au identificat pe cei patru, cu vârste cuprinse între 4 şi 13 ani, care apelau la mila publicului, constatând totodată că în zonă se afla şi mama unuia dintre aceştia, ceilalţi trei fiind nepoţii femeii.

Tot marţi, în Costineşti, poliţiştii au găsit doi bărbaţi, de 30 de ani, respectiv 42 de ani, cu dizabilităţi fizice, care cereau ajutor material. La câţiva metri distanţă, poliţiştii au identificat o femeie în vârstă de 46 de ani, mătuşa celor doi bărbaţi.

De asemenea, la jumătate de oră după miezul nopţii, oamenii legii au prins doi copii, de 5 şi 7 ani, care cerşeau pe strada Faleza Soarelui din aceeaşi staţiune, în apropiere fiind găsită şi mama copiilor, o femeie, de 45 de ani, care ţinea în braţe un alt copil.

Toate persoanele au fost legitimate şi duse la sediul Poliţiei pentru cercetări. De asemenea, în aceste cazuri au fost anunţaţi şi reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa.

Conform reprezentanţilor DGASPC, cei patru copii depistaţi în cursul după amiezii de marţi în Costineşti, dar şi femeia respectivă sunt domiciliaţi în localitatea constănţeană Cobadin. Trei dintre copii au fost preluaţi de echipa mobilă şi plasaţi în regim de urgenţă la Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă, iar acum cazul lor este în lucru la DGASPC. Reprezentanţii acestei instituţii vor face anchetă socială pentru a putea decide măsurile de protecţie ce se impun având în vedere binele superior al copilului. Femeia şi fetiţa ei se află la Modulul Mamă-Copil.

De asemenea, şi copiii prinşi cerşind în cursul nopţii în Costineşti au fost duşi la Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă, respectiv la Modulul Mamă-Copil. Anchetele în cazul acestora sunt în curs, toţi având domiciliul în localitatea Negru-Vodă, au mai afirmat reprezentanţii DGASPC Constanţa.

Poliţiştii constănţeni şi reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) fac verificări după ce au apărut imagini cu mai mulţi copii care cerşeau în staţiunea Costineşti, în urma unei prime acţiuni aceştia nefiind găsiţi. Acţiunea autorităţilor continuă în staţiune.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Constanţa, poliţiştii constănţeni s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile video apărute în spaţiul public. Astfel, poliţişti din cadrul Poliţiei staţiunii Costineşti, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, au desfăşurat acţiuni, încă de luni seara, pentru prevenirea şi combaterea fenomenelor de cerşetorie, vagabondaj, dar şi a traficului şi exploatării persoanelor vulnerabile. "La finalizarea activităţilor, pentru că astfel de acţiuni vor continua şi în zilele următoare, se vor lua măsurile legale care se impun în astfel de situaţii", au precizat reprezentanţii Poliţiei Judeţene Constanţa. De asemenea, şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa s-a sesizat cu privire la situaţia unor copii care au fost văzuţi cerşind, dormind sub cerul liber, lipsiţi de supraveghere. "DGASPC Constanţa va lua toate măsurile ce se impun în astfel de situaţii şi, potrivit legii, se poate ajunge până la instituirea unor măsuri de protecţie speciale pentru copiii aflaţi în astfel de situaţii”, a mai spus sursa citată.

Sursa : news.ro

Noi detalii în cazul de la Caracal: S-a făcut plângere penală pe numele soției lui Gheorghe Dincă! ”Au fost mai multe vi... Imagini șocante! O tânără de 20 de ani, din București, s-ar fi aruncat de la etajul 8 al unui bloc!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x