Live acumFilm: Jaf in stil italian
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

Alertă în România, privind coronavirusul! Șase români de pe vasul "Diamond Princess" vor reveni în țară

O aeronavă italiană va asigura, în cursul zilei de joi, transferul unui grup de cetăţeni europeni care se află pe vasul de croazieră ''Diamond Princess'' către Uniunea Europeană, iar până în prezent șase români, doi pasageri şi patru membri ai echipajului, şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară. 

Coronavirus

Profimedia

''Prin intermediul mecanismului european de protecţie civilă, în cursul zilei de astăzi (joi - n.r.), o aeronavă italiană va asigura transferul unui grup de cetăţeni europeni care se află pe vasul 'Diamond Princess' către Uniunea Europeană. Până la acest moment, 6 cetăţeni români (2 pasageri şi 4 membri ai echipajului) şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară'', precizează Ministerul Afacerilor Externe.

În prezent, procedurile de testare suplimentară a cetăţenilor europeni care vor fi îmbarcaţi sunt în curs de derulare, arată sursa citată. Ambasada României la Tokyo este în contact atât cu cei şase cetăţeni români pentru facilitarea demersurilor în vederea transferului, cât şi cu ceilalţi români care se află în continuare pe vas.

Starea de sănătate a celor doi cetăţeni români internaţi în urma testării pozitive cu COVID-19 este în continuare bună, mai precizează MAE.

Recomandari