Antena Căutare

În 328 de comune din România nu există niciun doctor de familie: "Am renovat dispensarul, nimeni nu vrea la țară"

În țara fără doctori, să fii pacient la sat este o loterie. Lipsesc două mii de medici de familie, iar bolnavii sunt nevoiţi să meargă şi zeci de kilometri până la primul spital.

Ca să-i convingă pe doctori să se mute la țară, sunt primării care le oferă locuinţe de serviciu şi s-au apucat să renoveze vechile dispensare.

În comuna Cucuteni din Iași, de mai bine de un an, niciun doctor nu a mai ajuns. Un medic a acceptat să vină peste câteva luni. Ca să-l convingă, autoritățile s-au apucat să renoveze dispensarul din sat.

În comuna Măceșu de Jos, din Dolj, oamenii ar trebui să se îmbolnăvesc doar cu program, dacă vor să aibă parte şi de tratament. Medicul de familie vine de la oraș câteva ore pe zi. Oamenii merg 70 de kilometri până la spitalul din Craiova. O clădire care zace în paragină ne amintește că și aici a existat cândva un spital.

Radiografia României arată că în 328 de comune nu există niciun medic de familie. 600.000 de oameni sunt lăsaţi să se descurce singuri când le este cel mai rău.

Programul Prima Casă a primit undă verde de la stat. Printre condiții, plafon de 66.500 de euro și avans de 5%... Străinii au făcut curățenie lună unde românii au strâns munți de resturi: "E o țară frumoasă, dar cu gunoaie arunca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x