Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Cazurile de Covid au explodat într-un sat din Olt, unde a fost instituită carantina: "O să ne numărăm morții în două săptămâni"

Nu se intră şi nu se iese din satul Greci, județul Olt, fără motive temeinice până la data de 23 august. Fiecare intrare în localitate este păzită de forţele de ordine începând de duminică seară, atunci când a fost instituită carantina.  Măsura a fost luată după ce spitalul din localitate a devenit un periculos focar de coronavirus.

Cazurile de Covid au explodat într-un sat din Olt, chiar și după instituirea carantinei

Profimedia Images

„E jale, în două săptămâni o să numărăm morţii“, spune un localnic din Greci, județul Olt, potrivit Adevărul.

Sat din Olt, focar de Covid pornit de la Spitalul din localitate

Micul sat găzduieşte aproape 900 de localnici, iar sursa de infecatare pentru cei pozitivi este una singură. Focarul de COVID a pornit de la Spitalul de Psihiatrie din Greci, sunt 41 de cazuri confirmate până acum dintre care 30 de pacienţi şi 11 angajaţi ai centrului. 32 de probe încă aşteaptă rezultatele.

Citește și:

Criza provocată de COVID-19, rezolvată în doar două săptămâni. Ce soluție are un medic renumit: „Face clar diferența. Și foarte repede”

Străzile satului sunt aproape pustii, singurii pe care-i mai vedem sunt oamenii legii, iar cei aflaţi în tranzit, sunt pe aici doar de nevoie.

Jandarmi și poliţişti la faţa locului care verifică respectarea măsurile impuse în localitatea carantinată. De asemenea, în interiorul localităţii patrulează poliţişti şi jandarmi.

În funcție de evoluția cazurilor de COVID, autoritățile pot decide prelungirea sau ridicarea carantinei înainte a perioadei de 14 zile.

Recomandari