Cazurile de Covid au explodat într-un sat din Olt, unde a fost instituită carantina: "O să ne numărăm morții în două săptămâni"

Nu se intră şi nu se iese din satul Greci, județul Olt, fără motive temeinice până la data de 23 august. Fiecare intrare în localitate este păzită de forţele de ordine începând de duminică seară, atunci când a fost instituită carantina.  Măsura a fost luată după ce spitalul din localitate a devenit un periculos focar de coronavirus.

Cazurile de Covid au explodat într-un sat din Olt, chiar și după instituirea carantinei

Profimedia Images

„E jale, în două săptămâni o să numărăm morţii“, spune un localnic din Greci, județul Olt, potrivit Adevărul.

Sat din Olt, focar de Covid pornit de la Spitalul din localitate

Micul sat găzduieşte aproape 900 de localnici, iar sursa de infecatare pentru cei pozitivi este una singură. Focarul de COVID a pornit de la Spitalul de Psihiatrie din Greci, sunt 41 de cazuri confirmate până acum dintre care 30 de pacienţi şi 11 angajaţi ai centrului. 32 de probe încă aşteaptă rezultatele.

Citește și:

Criza provocată de COVID-19, rezolvată în doar două săptămâni. Ce soluție are un medic renumit: „Face clar diferența. Și foarte repede”

Străzile satului sunt aproape pustii, singurii pe care-i mai vedem sunt oamenii legii, iar cei aflaţi în tranzit, sunt pe aici doar de nevoie.

Jandarmi și poliţişti la faţa locului care verifică respectarea măsurile impuse în localitatea carantinată. De asemenea, în interiorul localităţii patrulează poliţişti şi jandarmi.

În funcție de evoluția cazurilor de COVID, autoritățile pot decide prelungirea sau ridicarea carantinei înainte a perioadei de 14 zile.

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri