Antena Căutare

Scafandru pompier al ISU, salvator de vieți și în concediu. „Mihaela, băieții aia doi se îneacă. Ține tricoul că intru după ei”

Un scafandru pompier al ISU-BIF se afla în concediu împreună cu iubita sa în Bulgaria pentru a sărbători cei patru ani de relație. După o zi la plajă, bărbatul se îndrepta spre hotel, moment în care a văzut doi oameni în pericol de a se îneca.

Un scafandru pompier al ISU-BIF se afla în concediu împreună cu iubita sa în Bulgaria pentru a sărbători cei patru ani de relație. După o zi la plajă, bărbatul se îndrepta spre hotel, moment în care a văzut doi oameni în pericol de a se îneca.

Cu toate că steagul roșu era ridicat, semn că valurile erau destul de mari și puternic , bărbatul nu a stat pe gânduri și a întrat în mare după cei doi.

“Mi-am zis că trebuie să rezist 2-3 minute pentru că sigur vor veni salvamarii după mine. Era vorba de acele minute vitale pentru a-i ține în viață pe cei doi. Am ajuns la ei relativ repede deși curenții erau foarte mari. M-a ajutat faptul că erau apropiați și am putut să intru pe sub ei și să-i apuc. Apoi ușor i-am luat pe piept și am împins spre mal, deși curenții ne trăgeau în larg. Cel tânăr era deja inconștient, dar am simțit că va trăi. La 10 metri de mal am simțit mâna unui salvamar care a ajuns la noi. Atunci am realizat că vom trăi toți trei. Ajuns la mal l-am asezat pe tânăr în poziția de siguranță și i-am dat primul ajutor”.

Cele două persoane care erau pe punctul de a se îneca sunt de naționalitate română și l-au surprins pe salvator în momentul în care i-au mulțumit. „Vă mulțumesc din suflet că ne-ați ținut în viață. Eu și nepotul meu trăim datorită dumneavoastră.”

Cornel este pompier de 11 ani și are în spate o poveste impresionantă. În anul 2008, acesta era angajat al unei bănci unde câștiga dublu față de salariul pe care îl lua un pompier. Provenit dintr-o familie de aviatori, visul lui era să îmbrace haina militară. Acest vis a devenit realitate după ce a fost admis la concursul pe care l-a susținut la ISU-BIF.

La numai un an de când devenise salvator, fratele lui, pilot acrobat, s-a prăbușit cu avionul chiar în fața sa. Cornel a fost primul care a intervenit, dar din păcate nu a mai putut să-l salveze. De atunci Cornel își crește nepotul rămas orfan. Fapta din Bulgaria nu este singulară. În urmă cu ceva timp, se întorcea de la Târgu Mureș de la un concurs de tir. În fața lui un autoturism a lovit un biciclist. Cornel a oprit imediat mașina și a ținut victima în viață până la sosirea echipajului SMURD.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

SURSĂ: M.A.I

Explozie puternică la o fabrică de vopsele din Vâlcea. A fost emis mesajul RO-ALERT... Românii care sună abuziv la 112 ar putea primi pedepse drastice. O lege adoptată de Senat prevede amenzi de opt ori mai ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x