Antena Căutare

Scandal monstru între Biserica Ortodoxă şi comunitatea gay, după ce au apărut imagini cu tineri dezbrăcaţi mâncând ceapă pe o icoană

Scandal între Biserică şi comunitatea gay, care se acuză reciproc de intoleranţă! Totul a pornit de la o piesă de teatru, în care actori semidezbrăcaţi mănâncă ceapă cu slănină pe o icoană.

Scandal între Biserică şi comunitatea gay, care se acuză reciproc de intoleranţă! Totul a pornit de la o piesă de teatru, în care actori semidezbrăcaţi mănâncă ceapă cu slănină pe o icoană.

În timp ce Patriarhia consideră spectacolul o ofensă adusă simbolurilor religioase, echipa de creaţie se apără: piesa se vrea doar un comentariu la adresa shoppingului religios, spun ei.

Cu toate acestea, scenele au scandalizat Biserica Ortodoxă Română, iar Patriarhia s-a arătat profund indignată de spectacolul în care, jumătate dezbrăcați, jumătate acoperiți cu haine călugărești, actorii taie ceapă pe o icoană cu chipul lui Iisus Hristos.

Spectacolul abordează teme precum religia și identitatea sexuală și a reprezentat lucrarea de licență a doi studenți la teatru din Cluj-Napoca.

Patriarhia Română precizează într-un comunicat că a luat act cu profundă indignare de spectacolul de teatru „Eu sunt. Și?” prezentat la Cluj-Napoca în cadrul „Săptămânii Mândriei” a minorităților sexuale.

„Conținutul indecent al acestei reprezentații include folosirea batjocoritoare a unor simboluri religioase creștine, mesajul transmis fiind unul deliberat blasfemiator. Asemenea atitudini jignitoare la adresa covârșitoarei majorități a românilor, etichetarea negativă a credincioșilor creștini, ofensarea repetată a sentimentelor religioase dezbină societatea şi denotă intoleranță tocmai din partea acelora care fac apel în mod insistent la toleranță. Considerăm că este vorba de un act de propagandă ideologică anticreștină, care nu poate fi scuzat sub pretextul unei manifestări așa-zis artistice”, susţine Patriarhia printr-un comunicat.

UPDATE: Rezultate Loto 6/49. Numere câștigătoare loto 13 iunie 2019. Report colosal!... Doi bărbați, în stare gravă, după ce au fost loviți de un trăsnet! Zona se afla sub cod portocaliu de ploi torențiale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x