Antena Căutare

Scandal la ceremonia de reînhumare a lui Carol al II-lea! Gestul teribil făcut de nepotul Regelui

Sicriul cu rămășițele pământești ale Regelui Carol al II-lea este înhumat, astăzi, în cadrul unei ceremonii religioase și militare, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș. 

Sicriul cu rămășițele pământești ale Regelui Carol al II-lea este înhumat, astăzi, în cadrul unei ceremonii religioase și militare, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș.

Ceremonia nu a fost lipsită de evenimente, întrucât Paul Lambrino, nepotul regelui Carol al II-lea, a încercat să blocheze reînhumarea bunucului său, supoărat că nu a fost consultat și el.

Acesta a făcut și o cerere la Patriarhie pentru anularea avizului de reînhumare.

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei, MS Margareta va fi reprezentată la ceremonia funerară de principele Radu.

De asemenea, vor lua parte principesa Sofia şi principesa Maria, precum și Principele Nicolae și soția lui, Alina Binder.

Ceremonia funerară va începe cu un serviciu religios oficiat în Vechea Catedrală şi se va încheia cu ceremonia înhumării în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală. Îşi vor da concursul militarii Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul", precum şi cei ai Batalionului Vânători de Munte 33 "Posada" din Curtea de Argeş.

Publicul şi reprezentanţii presei vor avea acces în faţa Vechii Catedrale şi în faţa Noii Catedrale. Televiziunea Română va transmite în direct ceremonia funerară a Regelui Carol al II-lea şi va pune la dispoziţie semnalul tv instituţiilor de presă interesate, precizează sursa citată.

În anul 2003, după o jumătate de secol de la trecerea la cele veşnice a Regelui Carol al II-lea, în Portugalia, rămăşiţele sale pământeşti au revenit în România, fiind depuse într-o capelă a Mânăstirii Curtea de Argeş, aminteşte Biroul de Presă al Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei.

Cum va fi vremea între 11-17 martie! Anunțul de ultimă oră făcut de meteorologi: ”Temperaturile vor coborî până la limi... ANAF, avertisment de ultimă oră pentru români! De când încep controalele și ce vor verifica inspectorii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x