Antena Căutare

Scandal la comemorarea Revolutiei din decembrie '89: Ceremonia a inceput mai devreme

Revolutia din decembrie '89 a fost comemorata miercuri in Capitala. La troita din fata TVR a fost scandal insa. Ceremonia a inceput cu o jumatate de ora inainte de ora programata, ceea ce a atras nemultumirea revolutionarilor. Fostul presedinte Ion Iliescu, care era asteptat la ceremonie, nu a mai ajuns.

22 decembrie 1989 a fost ultima zi a regimului Ceausescu. A fost ziua in care Nicolae si Elena Ceausescu au fugit din Capitala cu un elicopter, sub presiunea sutelor de mii de bucuresteni care se adunasera in fata Comitetului Central.

Dupa 21 de ani, parlamentarii au tinut un scurt moment de reculegere, iar cateva zeci de persoane au depus coroane de flori. Romanii par sa fi uitat Revolutia.

Ceremoniile de la televiziune au inceput cu o jumatate de ora mai devreme. Nimeni nu stie deocamdata motivul. Insa, fostul sef de stat Ion Iliescu nu a ajuns la depunerea coroanelor de flori, desi era asteptat.

"Nu are vina Ion Iliescu. Vina e a celor care au inceput mai devreme", a declarat un revolutionar.

Ceremonii de depunere a coroanelor de flori au avut loc si in Piata Revolutiei si Sala Radio.

Parlamentarii au comemorat si ei 21 de ani de la Revolutia din 89. Sedinta a fost lipsita insa de solemnitatea din anii trecuti. In plen nu au fost nici presedintele Traian Basescu, nici premierul Emil Boc.

Foto: Intactimages

Studiu: Romanii consuma mai putin lapte decat bauturi alcoolice... INTERVIU: "Generalii implicati la Timisoara au fost teroristi"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x