Antena Căutare

Scandal la Conservator: Studenti la locuri fara plata, exmatriculati din lipsa de fonduri

Situatie tensionata la Universitatea de Muzica din Bucuresti. Mai multi studenti admisi si inmatriculati pe locuri bugetate in cadrul Conservatorului au fost chemati joi la facultate pentru a fi anuntati ca locurile lor nu mai exista conform unei legi publicate in Monitorul Oficial.

Pe sectiunea Fii Observator, un student la Conservator a semnalat redactiei Antena1 online urmatoarea situatie:

Mai exact, 7 dintre cei 21 de studenti admisi la specializarea Compozitie-Jazz (singura sectiune de Jazz-Pop din Romania) au fost exmatriculati la cateva saptamani dupa inamtricularea pe locurile de la buget.

Decanatul le-a explicat studentilor faptul ca pe data de 1 octombrie s-a publicat in Monitorul Oficial o lege care nu-i mai finanteaza pe toti cei 21 de studenti anuntati ca fiind admisi la buget la specializarea Compozitie Jazz, ci doar pe 14 dintre acestia, desi sunt locuri libere la alte sectii care pana acum se redistribuiau unde exista cerere.

Ca atare, cei sapte studenti au fost exmatriculati, neavand nici posibilitatea de a ramane in cadrul Conservatorului pe locurile cu taxa.

Legea publicata a pus intr-o situatie controversata si alti studenti, spre exemplu pe cei de la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul Universitatii Bucuresti, care au fost anuntati in ziua de examen ca exista doar 25 de locuri pentru masterul de "Campanii de comunicare in Relatii Publice si Publicitate", desi acestia stiau de 150 de locuri, cum au fost repartizate in anii anterior, conform marturiei unei studente aflate in miezul problemei.


Foto: Intact Images

Medicii din Giurgiu care l-au tratat pe baschetbalistul american, acuzati de ucidere din culpa... VIDEO SOCANT! Mircea Badea, despre violenta din strada: "Nu interveniti!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x