Antena Căutare

Scandal la RATB, intre conducere si sindicalisti. Soferii sunt acuzati ca fura combustibil

E scandal la Regia de Transport a Capitalei! Sindicalistii acuza conducerea ca achizitiile prost facute risca sa blocheze activitatea RATB. Raspunsul a venit imediat: pierderile sunt si din vina soferilor care fura combustibil. Din acest motiv, sistemul de alimentare a fost schimbat. Pompele sunt supravegheate video!

In jur de 700 de mii de oameni merg in fiecare zi de cu RATB, socotind doar calatorii care au abonamente sau portofele electronice. E o afacere sa te ocupi de transportul in comun in Capitala. Conteaza insa cum sunt administrati acesti bani, spun sindicalistii. Oamenii sustin ca vopseaua sau piesele de schimb sunt cumparate la preturi de trei ori mai mari decat intr-un magazin de specialitate. In plus, spun ei, pentru multe autobuze lipsesc piese importante, cum ar fi cauciucurile.

“Ne apropiem de un moment in care activitatea RATB ului va fi blocata. Starea tehnica a autovehiculelor se agraveaza zi de zi”, spune Alexandru Mihalache, lider de sindicat.

Si nu sunt singurele probleme. In acte, fiecare sofer a avut alocat cel putin doi litri de apa in perioada de canicula. In ultimele trei luni, insa, soferii nu au primit nimic. Iar acum sindicalistii spun ca sefii din Regie ii ameninta cu disponibilizari.

Cat despre achizitiile dubioase, acestea vor face obiectul unei anchete. RATB a schimbat insa sistemul de alimentare al autobuzelor. Fiecare sofer are un card electronic. Pe fiecare rezervor a fost montat un inel cu datele de identificare ale autovehiculului. In acest fel, soferul nu-si poate alimenta masina personala. In plus, totul este inregistrat video.

Reprezentantii Regiei sunt convinsi ca in acest fel consumul de combustibil va scadea drastic.

foto: Intact Images

Constanta: Un hot a fost prins in timp ce fura patru tone de motorina... Romanii au uitat de criza si au acordat mai multa atentie vacantelor si distractiei!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x