Antena Căutare

Scandal la “Sinteza Zilei” cu presedintele CNAS, Lucian Duta. Mihai Gadea: Sunteti un dobitoc

Scandal in direct la “Sinteza Zilei” in emisiunea de miercuri seara. Dupa ce toata editia se discutasera cazuri grave de pacienti bolnavi de cancer si ce inseamna lipsa morfinei pentru acestia, directorul CNAS a intervenit telefonic fara a da prea multe lamuriri despre situatia din sistem.

Mai mult, acesta a spus ca Romania a fost "santajata" de singura fabrica de medicamente care produce morfina din tara.

"Deci spuneti ca statul roman poate fi santajat si in cazul curentului electric si lasat in bezna?", s-a intrebat retoric si realizatorul emisiunii "La Ordinea Zilei", Dana Grecu, invitata in emisiune.

Duta l-a acuzat un moment dat pe moderatorul Mihai Gadea de faptul ca ar face lobby pentru firmele de medicamente, moment in care realizatorul si-a pierdut cumpatul.

"Dumneavoastra nu sunteti doctor, sunteti un mitocan. [...] Sunteti un dobitoc. [...]

De asemenea, Dute l-a acuzat pe realizator pentru faptul ca ar fi minit in ceea ce priveste un raport al Curtii de Conturi. Mihai Gadea i-a replic imediat, spunandu-i ca il va da in judecata.

"Cu ce am mintit? [...] Sunteti jalnic", a mai spus Mihai Gadea.

Acuzat pentru mai multe nereguli din sistemul de Sanatate, Duta a apelat la termeni tehnici.

"Spitalele au fila de Buget. Taxa de claw-back functioneaza in toata lumea", a explicat presedintele CNAS, ceea ce i-a infuriat si mai mult pe invitati.

Dupa mai multe schimburi dure de replici Duta a incheiat convorbirea telefonica.

In finalul emisiunii Gadea a prezentat scuze pentru termenii folositi.

"Imi cer scuze scuze domnului Guta. Nu trebuia sa folosesc acest termen. Oricum ar fi domnul Duta, nu trebuia sa folosesc acel termen. Mi-as dori sa vina o zi acest Duta sa raspunda pentru ce a facut. Este o persoana de o moralitate indoilnica si care merita sa raspunda. De astazi domul Duta va fi una dintre preocuparile noastre jurnalistice pentru ca interesul public cere acest lucru. Asteptam orice fel de materiale despre acest domn pe adresa redactiei", a spus moderatorul in finalul emisiunii.


Foto: Captura Antena3

A 41-a zi de proteste. Victor Socaciu: Sunt unul dintre ciumpalacii pe care, din cand in cand, ii veti vedea in piata... Disponibilizari la Posta Romana: 600 de angajati vor ramane fara serviciu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x