Scandal uriaș la Penitenciarul din Vaslui. Directorul instituției, acuzat că întreținerea relații intime cu angajatele și își teroriza subalternii 

Un scandal uriaș a izbucnit la Penitenciarul din Vaslui, unde directorul instituției este acuzată că întreținea relații intime cu angajatele și își teroriza subalternii. 

Scandal uriaș la Penitenciarul din Vaslui. Directorul instituției, acuzat că întreținerea relații intime cu angajatele și își teroriza subalternii

Cazul revoltător a ieșit la iveală de curând, când o scrisoare a fost făcută publică în numele sindicaliștilor de la Penitenciarul Vaslui.

Această scrisoare a fost făcută publică, însă, la câteva zile după ce Corpul de Control al Minsterului Justiției a ajuns la Vaslui.

În ciuda acuzațiilor ce i-au fost aduse, însă, directorul instituției nu a dorit să facă vreo declarație, ci a spus doar că așteaptă concluziile controlului efectuat.

În scrisoarea publică transmisă, sindicaliştii vorbesc despre modul în care au fost audiaţi angajaţii în cadrul controlului, dar şi despre acuzaţiile aduse directorului închisorii.

“Tema principală a controlului efectuat de Corpul de Control al Ministrului (CCM) de Justitie se referă la posibile abuzuri fizice, verbale, sexuale şi deturnări de fonduri de la bugetul statului, săvârşite de directorul Penitenciarului Vaslui, comisar şef de poliţie penitenciară, Vasile Dorofte. Vă alăturăm nota raport în baza căreia au fost audiati salariaţii penitenaciarului de către inspectorii CCM si în baza căreia au fost date note explicative la problemele menţionate. Temele principale au fost agresiuni verbale ale directorului împotriva ofiţerilor din unitate, o serie de salariaţi bătuţi sau despre relaţii sexuale între Doroftei si unele doamne. În acelasi timp, alături de Corpul de control, au fost si cei de la Directia Inspectiei Penitenciare care au verificat permisiile deţinutilor VIP, dar mai ales transferuri dubioase între penitenciare ale unor deţinuti VIP”, se arată în scrisoare trimisă de sindicalişti publicaţiei Vremea Nouă.

Sindicaliştii vorbesc despre nereguli în acordarea unor sporuri angajaţilor, decontarea nelegală a unor cheltuieli de chirie şi transport, dar şi despre ”sprijinirea unor activitãti economice la magazinul din incinta penitenciarului, cu angajarea rudelor unor subordonaţi”.

Ultimele știri