Antena Căutare

Scandal uriaș la Uber! Ce se întâmplă în aceste momente și cât sunt de afectați toți clienții

Încă din anul 2017 compania a anunțat că în urmă cu un an a fost victima unui atac de  d emilioane de clienți și șoferi proporții în urma căruia datele a au ajuns în mâinile hackerilor. La puţin timp după atac, hackerii i-au contactat pe reprezentanţii Uber care au plătit 100.000 euro pentru a nu dezvălui întâmplarea şi pentru a şterge datele.

Ești client Uber? Mare atenție! Compania se află într-un scandal uriaș fiind acuzată de toate țările neprotejare a clienților! Vezi și tu dacă te afli pe lista celor păgubiți:

Încă din anul 2017 compania a anunțat că în urmă cu un an a fost victima unui atac de milioane de clienți și șoferi, proporții în urma căruia datele a 57 de milioane de clienți și șoferi au ajuns în mâinile hackerilor. La puţin timp după atac, hackerii i-au contactat pe reprezentanţii Uber care au plătit 100.000 euro pentru a nu dezvălui întâmplarea şi pentru a şterge datele.

Deşi au plătit banii ceruţi, informaţii despre eveniment riscau să devină publice astfel încât reprezentanţii Uber au ieşit public şi au făcut declaraţii despre eveniment.

Cercetările au demonstrat că incidentul putea fi evitat dacă Uber şi-ar fi luat măsuri de precauţie suplimentare. Astfel, mai multe ţări au început să sancţioneze dur compania.

Uber a fost de acord să plătească 148 milioane $ autorităţilor SUA, pentru ca acestea să nu înceapă un proces împotriva sa. De asemenea, Olanda a amendat compania cu 600.000 euro, în vreme ce autorităţile din Marea Britanie i-au aplicat o amendă de 490.000 euro.

Franţa este ultima care se înscrie în rândul ţărilor care am amendat drastic compania Uber, cerându-i acesteia să plătească 400.000 euro.

Top cele mai frumoase ansamblurile folclorice din România care interpretează colinde... Veste BOMBĂ! Taxa de divorț va fi majorată! Câți bani vor scoate din buzunare soții care vor să se despartă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x