Antena Căutare

Scandalul angajarilor: una spune guvernul la televizor, alta scrie in ordonante

Redistribuirea posturilor vacante va fi facuta „cu prioritate” spre structurile care se ocupa de gestionarea fondurilor europene, sustine Executivul. „Cu prioritate” nu inseamna insa „exclusiv”...

Seful Executivului insista ca nu a deschis „surubul angajarii" in sectorul public. Drept argument, Emil Boc spune ca angajarile pe posturile vacante vor fi facute „cu prioritate" pe acele domenii legate de fondurile structurale.

Formula „cu prioritate" nu inseamna insa „exclusiv", prin urmare guvernul poate decide sa faca angajari in orice institutie publica.

Cu privire la aceasta observatie, purtatorul de cuvant al Executivului ne-a explicat ca „majoritatea posturilor vor merge in aceste structuri (care se ocupa de fonduri europene)", dar a admis ca angajari pot fi facute si in alte structuri.

Singura conditie explicit formulata in ordonanta de urgenta adoptata miercuri se refera la faptul ca ocuparea posturilor vacante „se aproba numai de guvern, prin memorandum". In articolul respectiv, de modificare a OUG 34/2009, nu exista nicio referire care sa arate ca angajarile vor fi facute doar in institutiile care se ocupa de gestionarea fondurilor europene. Prin urmare, cuvantul prim-ministrului este singura garantie ca angajarile in posturile publice vor fi facute corect si doar acolo unde este necesar.

Angajari pe 15% dintre locurile vacante

In aceeasi ordonanta de urgenta adoptata miercuri se precizeaza clar ca angajarile vor fi facute „in procent de maximum 15%" din totalul posturilor vacante din institutiile publice.

„Obiectul prezentului proiect de ordonanta de urgenta il constituie aprobarea unor masuri care sa permita ocuparea posturilor vacante din cadrul ministerelor si al altor institutii si autoritati publice din subordinea guvernului sau a ministerelor finantate integral de la Bugetul de stat, cu incadrarea in procentul de 15% in limita caruia pot fi ocupate posturile vacante.

Tot articolul, in Financiarul

Taxa de poluare: O ieseanca a invins statul roman si si-a recuperat taxele... Atentie: Primavara animalele sunt mai agresive...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x