Antena Căutare

Scandalul banilor din Educaţie, fără de sfârşit

După sărbători, dascălii s-au trezit cu portofelele goale. Nu şi-au luat salariile şi nici nu le vor lua foarte repede. Explicaţia e simplă: s-a modificat codul fiscal.


În imagini este profesoara Ionescu. La fel ca alte câteva zeci de mii de profesori, se loveşte zilele acestea de o mare problemă: nu şi-a luat salariul şi trebuie să aştepte până când sute de hârtii vor fi completate pentru ca banii din bugetul statului să ajungă în conturile şcolilor.

Acum o săptămână era zi de salariu în Învăţământ. Dar, în mai toate şcolile, directorii au anunţat că banii nu pot fi viraţi pentru că actele îngreunează procedura. Aşa că fiecare s-a descurcat cum a putut.

De anul acesta, birocraţia a înflorit. Spre exemplu, într-o şcoală, pentru 40 de profesori, se completează aproape 200 de ordine de plată. Adică în medie 50 de hârtii pentru un salariu.

Şi asta dacă profesorul predă la o şcoală generală. La liceu.

Vezi AICI ce făceau angajații instituțiilor înainte.

Alimente care “îmbolnăvesc” unele medicamente. Vezi AICI ce combinații periculoase să eviți... Vitezoman, prins când "zbura" cu 223 km/oră, pe autostrada Bucureşti-Constanţa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x