Antena Căutare

Scandalul manualelor de clasa a șasea ia amploare! Declarații revoltătoare făcute de ministrul Educației: ”E vorba de sabotaj!”

Scandalul manualelor de clasa a şasea ia amploare. După ce s-au găsit erori şi în cărţile de biologie, directoarea Editurii Didactice şi Pedagogice este chemată la audieri în Parlament. Ba mai mult, fostul ministru al Educaţiei, cel care a relansat Editura Unică, vorbeşte despre sabotaj.

Peste 30 de mii de profesori din toată ţara au ales acest manual de biologie pentru elevii de clasa a şasea. Este acela in care gasim cele mai multe erori. Cei mai multi, însă, peste 100 de mii au ales a doua varianta. Cea în care au fost depistate doar trei erori deocamdată. Cert este că la începutul anului şcolar, elevii vor avea pe bănci şi o erată, cu lecţiile corecte.

Chiar dacă manuscrisele trec prin mai multe mâini până ajung să fie tipărite, ministrul vorbește de sabotaj.

Mai exact, acum, Liviu Pop, cel car a relansat Editura Unică, acuză angajaţi ai statului care ar încerca să îi ajute, de fapt, pe baronii manualelor.

”Este un mic sabotaj din interior al baronilor manualelor. Adică Ministerul Educației sau în inspectoratelor sunt repere care ar putea, sunt colaboratori ai unor edituri plătiți la negru sau pe stat de plată, în funcție de comandă”, a spus Liviu Pop, ministrul Educației.

Pline de greşeli au fost şi manuscrisele pentru manualele de geografie şi istorie. Şi nu numai, spun unii angajaţi ai editurii didactice şi pedagogice! La geografie, manualele vor fi retipărite, iar la istorie se va face tot o erată. Cu promisiunea că elevii vor avea pe bănci, încă din prima zi, toate manualele.

Scene de groază în Sibiu! A murit pe loc! Un motociclist s-a izbit violent de un microbuz cu pasageri... Anunț important făcut de Ministerul Sănătății! Sute de mii de români trebuie să știe asta! Se va întâmpla din 15 septemb...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x