Antena Căutare

Scandalul steagului secuiesc continua la nivelul declaratiilor

Razboiul steagului secuiesc continua la nivelul declaratiilor. Dupa ce ambasadorul Ungariei la Bucuresti a spus ca Romania trebuie sa-si schimbe Constitutia, un oficial de la Budapesta spune ca romanii nu au legi care sa impiedice arborarea steagului secuiesc. In plina controversa diplomatica, presedintele Traian Basescu se fereste sa faca declaratii.

“Cand va avea o reactie presedintele Ungariei, voi avea si eu o reactie, daca nu va fi o reactie potrivita”, a declarat Traian Basescu.

Presedintele sta departe de scandalul steagului secuiesc. Oficialii de la Budapesta spun, insa, ca vor cere masuri diplomatice pentru ca romanii interzic arborarea pe cladirile oficiale.

“In Europa, ceea ce legea nu interzice poate fi indeplinit. In Romania, nicio lege nu interzice folosirea steagului secuiesc. Eu cred ca in acest sens, normele europene, normele de drept, independent de ce suporta sau nu premierul roman, trebuie respectate”, a precizat Zsolt Nemeth, secretar de stat in Ministerul de Exerne al Ungariei.

“Problemele de legislatie interna si de respectarea minoritatlor in Romania sunt problemele noastre, n-are nicio treaba ministrul maghiar”, a raspuns premierul Victor Ponta.

Despre legile Romaniei a vorbit si reprezentatul Ungariei la Bucuresti. Ambasadorul a sugerat schimbarea sintagmei stat national din Constitutia Romaniei in stat multinational.
Ambasadorul e in campanie electorala, spune premierul: “Cred ca aceasta provocare are legatura cu alegerile si cu situatia politica din Ungaria”.

Ambasadorul Ungariei, Ozskar Fuzes, a mai spus si ca simbolurile Tinutului Secuiesc trebuie respectate in Romania: “Pentru noi e natural si e un lucru normal ca secuii folosesc steagul si alte simboluri ale secuilor. Este un drept fundamental al lor”.

Ministrii de Externe ai Romaniei si Ungariei au discutat azi mai bine de doua ore, la telefon, incidentele. Subiectul steagului secuiesc va fi reluat la primavara, intr-o intalnire oficiala.

ROANTANAMO: Parlamentul European cere efectuarea unei noi anchete privind activitatea CIA din Romania... 15.000 de asistenti medicali ies, in fiecare an, de pe bancile scolii. Multi nu au nici diploma de bacalaureat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x