Live acum
Prime Time 20:30X Factor

Scenarii negre pentru sute de mii de angajaţi! Urmează vremuri extrem de grele pentru români!

Scenarii negre pentru sute de mii de angajaţi! Dacă în privat patronii sunt bulversaţi şi nu ştiu cum vor calcula lefurile, la stat, bugetarii sunt ameninţaţi! Un lider al coaliţiei de guvernare a aruncat o veste şoc: ar urma concedieri în mai multe instituţii.

Scenarii negre pentru sute de mii de angajaţi! Dacă în privat patronii sunt bulversaţi şi nu ştiu cum vor calcula lefurile, la stat, bugetarii sunt ameninţaţi! Un lider al coaliţiei de guvernare a aruncat o veste şoc: ar urma concedieri în mai multe instituţii.

Salariul minim brut mărit la 1900 de lei, taxa de solidaritate devenită contribuţie a angajatorilor, dar şi transferul taxelor dau peste cap calculele şi la stat şi la privat.

Vestea posibilităţii unor concedieri masive în sistemul public i-a scandalizat pe sindicalişti, care consideră că este o soluţie cum nu se poate mai proastă.

Propun, în schimb, angajarea unor muncitori calificaţi în locul celor ineficienţi. Iar în timp ce bugetarii se ceartă pe locurile de muncă, micii întreprinzători cred că noile măsuri luate de Guvern îi vor face să dea oameni afară sau chiar să-şi închidă firmele.

Unele voci spun că, de la anul, este posibil să se piardă peste o sută de mii locuri de muncă din cauza măsurilor fiscale propuse de Guvern pentru firme,de pildă aplicarea impozitului de unu la sută pe cifra de afaceri.

Cei care nu iau în calcul concedieri se gândesc totuşi la alte soluţii pentru a evita pierderile.

Dacă salariul minim creşte de la 1.450 la 1.900 şi contribuţiile angajatorului rămân ca şi acum, creşterile de preţ sunt de 10-15 procente, cel puţin.

Peste 80 la sută din 1000 de patroni spun că modificările propuse vor avea efecte negative, printre care scăderea veniturilor angajaţilor.

Recomandari