Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Animatie: Vaiana

Scenarii sumbre pentru creșterea pensiilor. Majorarea va fi făcută cu un procent mult mai mic față de cel anunțat

Scenarii sumbre pentru creșterea pensiilor, care ar fi trebuit să fie majorate cu 40% din această toamnă. Potrivit Ministrului Finanțelor, pensionarii vor putea primi venituri cu cel mult 14% în plus față de prezent.

Majorarea pensiilor va fi făcută cu un procent mult mai mic față de cel anunțat

„Decizia finală este una politică. 14%, dacă va fi decizia, o vom acomoda în acest buget și vom merge mai departe. Situația economică este peste așteptări. Economia a răspuns foarte bine. Se va merge pe o creștere a punctului de pensie, bineînțeles eșalonat. Vom crește pensiile cu procentul pe care îl cere legea, dar în altă perioadă”, declara Florin Cîțu, la începutul lunii august.

Citește și: 23 de lei în plus la alocații, din august. Veniturile pentru copii și elevi ar urma să mai crească o dată în 2020, susține Ministrul Muncii

Procent de 14% pentru majorarea pensiilor, confirmat de consilierul premierului Orban

Procentul de doar 14%, în loc de 40% cum fusese anunțat, a fost confirmat și de consilierul premierului Orban. Virgil Guran a spus la Antena 3 că pensiile vor crește cu minimum 10% sau chiar aproximativ 14%, din punctul său de vedere.

„Pentru că situaţia economică este aşa cum o ştiţi, este cert un lucru. Vor creşte alocaţiile cu 20% şi pensiile cu minimum 10%. Părerea mea este că în jur de 14% va fi creşterea. Şi vom eşalona celelalte creşteri în viitor, ca să ajungem la ce a stabilit legea.

Cert este că vor creşte, indiferent de situaţia în care ne aflăm, indiferent de încasări. Sperăm că prin măsurile luate, unele criticate, să echilibrăm cât mai repede situaţia economică a țării, implicit încasările la buget pentru a avea de unde să plătim aceste datorii”, a transmis Virgil Guran la Antena 3.

Recomandari