Antena Căutare

SCHIMBĂ O VIAȚĂ – Bunica eroină își crește cei cinci nepoți singură

O bătrână din Buzău este mamă, tată și bunică pentru cinci copii și îi crește singură pe cei mici, cu multe lipsuri și suferință. Mama copiilor a plecat la muncă în Italia acum trei ani și de atunci nu a mai dat niciun semn. Femeia are nevoie de ajutorul nostru, pentru a le asigura nepoților minimul necesar!

O bătrână din Buzău este mamă, tată și bunică pentru cinci copii și îi crește singură pe cei mici, cu multe lipsuri și suferință. Mama copiilor a plecat la muncă în Italia acum trei ani și de atunci nu a mai dat niciun semn. Femeia are nevoie de ajutorul nostru, pentru a le asigura nepoților minimul necesar!

Rada Blegu, bunică a cinci copii cu vârste cuprinse între patru și 13 ani, trăiește de trei ani de zile cu multe întrebări legate de dispariția fetei eiunde este? ce face? mai trăiește? de ce nu-și mai caută copiii?

Au trecut ani de când mama copiilor și-a făcut bagajele spunând că merge să lucreze în Italia, cum fac de ani buni mii de români, pentru un salariu mai bun și o viață mai ușoară. De atunci, nici copiii și nici bunica lor nu au mai aflat nimic de mamă; nu au absolut niciun semn de la ea.

Bunica a dat-o în urmărire ca să o găsească și, deși intențiile ei erau dintre cele mai bune, în acel moment, protecția copilului a vrut să-i ia nepoții. A urmat un proces în care a luptat ca nepoții să rămână în grija ei, iar în prezent, ei se află la ea în plasament, însă riscă să-i fie luați dacă pățește ceva sau dacă nu are grijă de ei în mod corespunzător.

Leornard (13 ani), Florin (12 ani), Mihaela (nouă ani), Ionuț (cinci ani) și Filip (patru ani) au tați diferiți pe care nu i-au văzut niciodată, iar chipul mamei nu și-l mai aduc aminte nici copii cei mari. Tot ce mai au de la ea sunt două fotografii pe care le privesc zilnic, întrebând-o obsesiv pe bunică: când se întoarce mama?

Bătrânei îi este tot mai greu să crească singură copiii, dar îi iubește din tot sufletul și nu va renunța la ei. O putem ajuta să le ofere copiilor o viață decentă, cu mai puține neajunsuri.

Mama Rada, cum îi spun copiii, beneficiază din luna noiembrie de o indemnizație de la Direcția Furnizare Servicii de Specialitate pentru Copil în valoare de 600 de lei/ copil, dar a aflat abia acum câteva zile de acest drept. Pentru a nu i se lua copiii, ea va trebui să le asigure condiții foarte bune de trai și va fi nevoită să investească banii într-un frigider nou, aragaz nou, paturi pentru copii etc. Până acum, ea îi creștea pe copii cu cinci milioane pe lună și alocațiile acestora.

Cum puteţi ajuta la schimbarea acestor vieţi

Puteţi dona prin reţeaua Telekom de telefonie fixă, formând:
0 900 900 630- 10 euro/apel
0 900 900 632 – 3 euro/apel
0 900 900 634 – 5 euro/apel
*Nu se percepe TVA.

SAU direct, în contul “Schimbă o viaţă”, cu menţiunea “Rada Blegu”
CIF 18212553:
RO63BRDE450SV57339384500 deschis la BRD GSG SMCC, Cod SWIFT: BRDEROBU

Mai multe detalii, pe Schimbă o Viață.

Prognoza meteo până pe 1 februarie, pentru fiecare regiune a ţării! La ce să ne aşteptăm în următoarea perioadă... SCHIMBĂ O VIAȚĂ - Baraca, casa unei familii cu trei copii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x