Antena Căutare

Schimbare BOMBĂ la metrou! Ar putea circula doar dimineața! Motivul e halucinant! De când s-ar modifica programul

O schimbare bombă la metrou ar fi în pregătire, în contextul în care Alstom, compania ce se ocupă de mentenanță, amenință cu suspendarea serviciilor, din cauza unei datorii fabuloase.

O schimbare bombă la metrou ar fi în pregătire, în contextul în care Alstom, compania ce se ocupă de mentenanță, amenință cu suspendarea serviciilor, din cauza unei datorii fabuloase.

Alstom ameninţă cu suspendarea serviciilor de mentenanţă la metrou începând de luni, din cauza că Metrorex nu i-a achitat facturi în valoare de 132 de milioane de lei, unele vechi de aproape un an.

„Avem facturi în întârziere la plată de 132 de milioane de lei. O parte sunt din octombrie 2018", a spus Gabriel Stanciu, directorul general al Alstom Transport România, pentru economica.net.

Gabriel Stanciu a explicat că începând de luni se va asigura doar o treime din serviciul public de transport cu metroul. Astfel, Metrorex va avea program redus, adică se va putea circula cu metroul doar dimineața.

Deocamdată, Metrorex nu a transmis un punct de vedere referitor la faptul că metroul ar putea circula doar dimineața.

Contractul de mentenanţă a fost încheiat cu Alstom în 2004 şi are o valoare totală de 240 de milioane de euro. Acesta a presupus preluarea de către Alstom a depourilor și uzinei de reparații.

De asemenea, contractual prevede ca tuturor trenurilor ieşite din garanţie din parcul Metrorex să li se asigură mentenanţa de către Alstom. Adică inclusiv noilor garnituri cumpărate de Metrorex, după ce acestea ies din perioada de garanţie oferită de constructor. Facturarea se face la numărul de kilometri parcursi de un tren.

Contractul actual pentru serviciile de mentenanţă la metrou expiră pe 31 decembrie 2019 iar Metrorex nu a lansat nici până acum licitaţia pentru un contract nou.

Mama Luizei Melencu riscă o amendă usturătoare, după ce nu s-a prezentat la DIICOT! Avocatul familiei: ”O să facem un te... De ce să nu minți în CV: 5 motive să nu te dai în petec când aplici pentru un job...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x