Căutare Live

Schimbare majoră pentru orele de religie! Ministerul Educaţiei a dat dreptate Bisericii!

Înscrierea elevilor la ora de religie se va face o singură dată, pentru toata perioada de scolarizare sau până la schimbarea opţiunii, si nu anual ca până acum. Modificarea metodologiei de organizare a predării disciplinei Religie poartă semnătura miniistrului Valentin Popa şi a intrat în vigoare de luni, odatăm cu publicarea în Monitorul Oficial. 

Înscrierea elevilor la ora de religie se va face o singură dată, pentru toata perioada de școlarizare sau până la schimbarea opţiunii, și nu anual ca până acum.

Profesor de religie acuzat că a făcut gesturi obscene în fața elevilor! Un scandal cu iz sexual care zguduie din temelii învățământul românesc!

Modificarea metodologiei de organizare a predării disciplinei Religie poartă semnătura miniistrului Valentin Popa şi a intrat în vigoare de luni, odatăm cu publicarea în Monitorul Oficial.

Astfel, "metodologia de organizare a predării disciplinei Religie în învățământul preuniversitar (...) se modifică după cum urmează, la articolul 3, alineatul 5: cererea depusă este valabilă pe toată perioada de școlarizare în învățământul preuniversitar sau până la schimbarea opțiunii.

Înainte de modificare, vechea metodologie prevedea că, în vederea prefigurării catedrelor, pentru elevii deja înscrişi în unitatea de învăţământ, cererile se depun, de regulă, până la sfârşitul lunii decembrie, pentru anul şcolar următor.

Religia nu mai este materie şcolară obligatorie din 2014, de când Curtea Constituţională a decis că era neconstituţional ca elevii şi părinţii să se pronunţe dacă nu vor să facă aceste ore şi că e normal ca cel care vor să le urmeze să solicite acest lucru.

Patriarhia Bisericii Ortodoxe a contestat, apoi, şi prevederea din ordinul ministerului Educaţiie potrivit căreia elevii trebuie să-şi înnoiască an de an opţiunea pentru religie, precizând că este mult mai normal ca "inscrierea să se facă o singura dată şi să fie valabilă permanent până la o eventuală schimbare a opţiunii".

Sfinții 40 de Mucenici. De ce se beau 44 de pahare cu vin, pe 9 martie... PROGNOZA METEO, joi, 15 martie. Ploi în toată țara, dar temperaturi de primăvară...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri